Ekonomi ‘Türkiye’nin kartviziti Varlık Fonu olacak’

‘Türkiye’nin kartviziti Varlık Fonu olacak’

20.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Türkiye’nin kartviziti Varlık Fonu olacak’

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Genel Müdürü Zafer Sönmez, “5 yıl sonra göreceksiniz ki bu fon, Türkiye’nin uluslararası kartviziti olacak” dedi. “Ticaret Savaşları ve Sanayinin Finansmanı” ana temasıyla düzenlenen İstanbul Finans Zirvesi’nde konuşan Sönmez, Türkiye Varlık Fonu’nun, Singapur’un Temasek’ine, Malezya’nın Khazanah Nasional’ına, Rusya’nın RDIF’ine benzer bir konumda olacağını anlattı. Diğer ülkelerde de benzer fonlara devlet başkanlarının başkanlık ettiğini kaydeden Sönmez, “Kalpleri kazanarak iş yapacağız. Sonuç odaklı, yenilikçi, ilerlemeye yönelik, hesap verebilir ve kapsayıcı bir yaklaşım sergileyeceğiz. Bu fon herkesi kapsamalı” dedi.

Haberin Devamı

‘İlgi odağıyız’

Zirvede konuşan Halkbank Genel Müdürü Osman Arslan, 16 yıl boyunca birçok alanda atılım gerçekleştirerek ekonomik istikrar yakalayan, yatırımcıların ilgi odağı olan Türkiye’nin, son dönemde piyasa gerçekleri ile bağdaşmayan değerlendirmelere maruz kaldığını söyledi. VakıfBank Genel Müdürü Mehmet Emin Özcan, “Sanayinin finansmanını daha etkin yapabilmek için kalkınma ve yatırım bankalarının sektörden aldığı payı ciddi oranda artırmalıyız” derken Albaraka Türk Genel Müdürü Melikşah Utku da, “Türkiye, şu aşamada yatırımcılar açısından sermaye girişleri için fazlasıyla müsait bir pozisyonda” diye konuştu.

Kitle fonlama düzenlemesi

SPK Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu da zirvede şöyle konuştu: “Kitle fonlamasına ilişkin düzenlemelerde son aşamaya gelindi. Bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle KOBİ’lerin ve erken aşama sermayeye ihtiyaç duyan girişimcilerin de sermaye piyasalarından faydalanmaları daha kolay hale gelecek.”

Yazarlar