Gündem Türkiye, şehitleri yüreğine gömdü

Türkiye, şehitleri yüreğine gömdü

03.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Şehitler Uzman Çavuş Emre Dut, Uzman Çavuş Oğuz İnan, Uzman Çavuş Kenan Dalkılıç ile UMKE personeli Burak Tatar, dualar ve gözyaşları arasında son yolculuklarına uğurlandı

Türkiye, şehitleri yüreğine gömdü

Siirt’te şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Emre Dut (24), memleketi Konya’nın Ereğli ilçesinde yaklaşık 8 bin kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.

Haberin Devamı

Siirt’in Eruh ilçesinde 6 güvenlik korucusunun şehit olduğu saldırıda yaralanan 1 yıllık uzman çavuş Emre Dut, tedavi gördüğü Siirt Devlet Hastanesi’nde önceki gün sabah saatlerinde yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit düştü. Dut’un cenazesi önceki gün memleketi Konya’nın Ereğli ilçesine getirilerek hastane morguna konuldu. Dut’un cenazesi dün helallik için babaevine getirildi. Burada şehidin kardeşi Arzu Dut, “Ağabey neden bizi bırakıp gittin” diye ağlayıp, şehidin tabutuna sarıldı. Şehidin cenazesi, Ulu Cami önüne getirildi.

Damat salavatıyla

Şehidin babası Mustafa Dut ile kendisi gibi uzman çavuş olan ve Afrin’de görev yapan kardeşi Akif Dut, tabutun başından ayrılmadı. Afrin’in kuzeydoğusundaki Şeyh Horoz bölgesinde gerçekleşen saldırıda şehit düşen Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Seçen’in babası Sedat Seçen de şehit babası Mustafa Dut’a taziyede bulundu.

Haberin Devamı

Törene, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Konya Valisi Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile şehidin ailesi, yakınları ve yaklaşık 8 bin kişi katıldı. Şehit Dut, yöresel geleneğe göre, damatlar ve evlenmeden ölen gençler için yapılan salavat dile getirilerek, zılgıtlarla Meydanbaşı Mezarlığı’ndaki Ereğli Şehitliği’nde toprağa verildi.

Afrin’de askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin tuzakladığı mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar (23) dün toprağa verildi.

Afrin’in Kestele Hidirya bölgesinde önceki akşam 17.25’te, askeri aracın geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşediği el yapımı patlayıcı infilak etti. Patlama sonucu araç içinde bulunan ve gönüllü olarak Afrin’e giden Erzurum Sağlık İl Müdürlüğü Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) paramedik personeli Burak Tatar şehit olurken, 3 asker de yaralandı. Tatar’ın şehit olduğu haberi, merkez Yakutiye ilçesi Hilalkent semtinde yaşayan ailesine ulaştırıldı. Tatar’ın cenazesi, önceki gece saatlerinde memleketi Erzurum’a getirildi.

Haberin Devamı

Tatar için görev yaptığı Erzurum 112 Acil Komuta Merkezi önünde dün tören düzenlendi. Şehit Tatar’ın öz geçmişinin okunduğu sırada annesi Hülya, babası Yahya, kardeşleri Derya ile Kadim Tatar ayakta güçlükle durabildi. Ailesi ve yakınları, şehit Tatar’ın kırmızı karanfillerle süslenen, Türk bayrağına sarılı tabutuna dokunup, uzun süre gözyaşı döktü. Şehidin naaşı, Narmanlı Camii’ne getirildi. Tatar’ın naaşı, 5 bin kişinin katıldığı törenin ardından toprağa verilmek üzere Güzelova Mahallesi’ne götürülerek toprağa verildi.

Türkiye, şehitleri yüreğine gömdü

‘Belki şehit oluruz’

Cenazeye katılan Bakan Ahmet Demircan ve protokol, şehidin mezarına toprak attı. Bakan Demircan, mezarlığa sedye ile getirilen şehidin babası Yahya Tatar’a, tabutunun üzerindeki Türk bayrağını verdi. Baba Tatar, bunun üzerine “Ölene kadar saklayacağım. Vatan sağolsun” ifadesini kullandı.

Burak Tatar’ın, Nusaybin ve Fırat Kalkanı Harekatı’nda da gönüllü olarak görev aldığı belirtildi. Tatar’ın çalışma arkadaşlarıyla oluşturulan WhatsApp grubundaki son yazışmalarında da “Ben Afrin’e gidiyorum” diyen Burak Tatar’a arkadaşının, “Yapma üzüldüm. Deme öyle, ben kimle çalışacağım’ diye yanıt verdiği öğrenildi. Bunun üzerine Tatar’ın “Geleceğim, belki de şehit oluruz, siz cenazemize gelirsiniz. Allah bilir. Keşke öyle bir mertebeye kavuşsam. Sana da şefaatçi olurum” diye yazıyor.

Törenle uğurlandılar

Karabük’te mahkûm taşıyan aracın şarampole yuvarlanması sonucu şehit olan jandarma uzman çavuşlar Oğuz İnan ile Kenan Dalkılıç’ın naaşları, törenle memleketlerine uğurlandı.

Türkiye, şehitleri yüreğine gömdü

Karabük’ün Yenice ilçesinde cezaevi nakil aracının devrilmesi sonucu şehit olan jandarma uzman çavuşlar Oğuz İnan ile Kenan Dalkılıç için Karabük İl Jandarma Komutanlığı bahçesinde tören düzenlendi. Şehit Oğuz İnan’ın eşi Esra ve oğlu Arda İnan ile şehit Kenan Dalkılıç’ın eşi Selma ve oğulları Tuna ile Kemal Dalkılıç da törende yer aldı. Duaların ardından şehit Oğuz İnan’ın cenazesi İstanbul’a; şehit Kenan Dalkılıç’ın cenazesi Balıkesir’e gönderildi.

42’inci yaş gününde şehit olan Uzman Çavuş Oğuz İnan, İstanbul Pendik’de düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı. Pendik 15 Temmuz Şehitler Camii’nde düzenlenen törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, askeri erkan ve emniyet mensupları katıldı. Uzman Çavuş Kenan Dalkılıç’ın cenazesi ise Balıkesirin İvrindi ilçesi Soğanbükü mahallesinde düzenlenen törenle toprağa verildi.

Aynı kazada hayatını kaybeden cezaevi nakil aracının sürücüsü Ramazan Işık için Karabük Ceza İnfaz Kurumu’nda tören düzenlendi. Tören sonrası Merkez Camii’nde kılınan namazın ardından Işık’ın cenazesi, Beşbinevler aile mezarlığında toprağa verildi.