Gaziantep "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" Toplantısı

"Türkiye Teknoloji Buluşmaları" Toplantısı

25.05.2017 - 16:47 | Son Güncellenme:

.

Türkiye Teknoloji Buluşmaları Toplantısı

GAZİANTEP (AA) - Turkcell ana sponsorluğunda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türk Ekonomi Bankası (TEB) işbirliğinde EticaretSEM tarafından organize edilen "Türkiye Teknoloji Buluşmaları" toplantısı, Gaziantep Sanayi Odası (GSO) ve Gaziantep Ticaret Odasının ev sahipliğinde yapıldı.

Haberin Devamı

GSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Gaziantep Teymur Continental Otel'de düzenlenen toplantıda, iş dünyasının teknolojik ihtiyaçları ele alındı.

Toplantının açılışında konuşan GSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Adnan Ünverdi, dünyanın hızla geliştiğini ve değiştiğini belirtti.

Hızla gelişen teknolojinin hayata her gün birçok yenilik ve özellik getirdiğini kaydeden Ünverdi, üretim, sanayi ve ticaret kenti Gaziantep'te sanayiciler olarak üretmeye ve ihracat yapmaya devam ettiklerini aktardı.

Ünverdi, sanayiciler olarak mevcut durumu asla yeterli görmeden, daha fazla üretim, ihracat ve istihdam için gayret göstererek, Gaziantep'i ve Türkiye'yi daha ileri noktalara taşımak için var güçleriyle çalışmaya devam ettiklerini kaydetti.

Haberin Devamı

Türkiye'nin etrafındaki ülkelerde yaşanan savaşlara, olumsuz durumlara rağmen, katma değerli ve yüksek teknolojili ürünler üretmek için çaba harcadıklarını anlatan Ünverdi, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

"Bunun yolunun da daha fazla AR-GE, daha fazla yenilikçi ürün, daha fazla katma değeri yüksek ürün üretmekten geçtiği bilinciyle çalışıyor, buna göre projeler geliştiriyoruz. Milyonlarca lira verip çok değerli makineler alınıyor, bu makineleri kullanacak elemanları eğitmeden, o makinelerin başına geçildiği zaman çok büyük sıkıntılar yaşanıyor. Bu makineleri, yazılımları ve teknolojiyi kullanacak elemanları yetiştirmek için eğitime, özellikle de mesleki eğitime ihtiyaç var. Bu ihtiyaçtan yola çıkarak Sanayi Odası Mesleki Eğitim Merkezini kurduk. Buradaki meslek atölyeleriyle sanayiye nitelikli elemanlar kazandıracağız. Bu konuda hangi alanda eğitim isteniyorsa ona göre eğitimler vereceğiz."

Dünya ülkeleriyle rekabet edebilmek için sanayi 4.0'a göre projeler geliştirmek gerektiğini belirten Ünverdi, "Bu bağlamda bilgi-iletişim teknolojileri ile makinelere yönelmeliyiz. Başarıyı yakalamak için sanayi 4.0'ı çok iyi değerlendirmeli, yatırımlarımızı ona göre yapmalıyız. Zaman hızla geçiyor. Bu durumda yerimizde durmadan çalışmalar yapmalıyız." açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı

Adnan Ünverdi, e-ticaretin önemli bir konu olduğunu ifade ederek, gereken önemi vermek gerektiğini anlattı.

Daha sonra, TOBB Türkiye Teknoloji Buluşmaları Yapımcısı ve TOBB e-ticaret Meclis Başkan Yardımcısı Merter Özdemir, teknoloji ve internet tabanlı iş modelleriyle ilgili sunum yaptı.