Siyaset Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun?

Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun?

15.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

ABD’de her eyaletin ayrı parlamentosu ve yasası olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Biz o sistemi değil, parlamenter sistemi kabul ediyoruz. Madem ABD sistemini tartışmak istiyorsun, Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun, istemiyor musun? Çık milletin önünde açıkça söyle” dedi

Türkiye’yi bölmeyi  istiyor musun

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Binali Yıldırım’ın, ABD’deki başkanlık sistemine yönelik çağrısına, “İki soru soruyorum; Türkiye’de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz? Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun, istemiyor musun? Çık milletin önünde açıkça söyle” yanıtını verdi. Kendisine boş kovan değil kurşun atıldığını belirten Kılıçdaroğlu, “Bize saldıranlar bu iktidarın çakallarıdır, biz onlara pabuç bırakmayacağız. Cami avlularını çakallara teslim etmeyeceğiz” dedi.

Haberin Devamı

Kılıçdaroğlu, dün partisinin grup toplantısında şunları kaydetti:

İFADEYE ÇAĞIRAN SAVCI TERFİ ETTİRİLDİ: Türkiye iyi yönetilmiyor çünkü liyakat esası kayboldu. Türkiye, bir yerlere doğru süratle sürüklenip gidiyor. Ben milletvekiliyim, yaptığım konuşma dolayısıyla bir savcı anayasayı çiğneyerek beni ifadeye çağırdı. Bu savcı kararnameyle terfi ettiriliyor. Ahlaka bakar mısınız?

İŞKEMBEDEN ATIYOR: Dışarıda itibarı sıfırlanan bir Türkiyeyiz. Alman parlamentosu karar alıyor, Türkiye’de herkes konuşuyor. Hükümet kanadı atıyor bol miktarda işkembeden. Bir bakıyorsunuz aynı Almanya’ya İncirlik üssü açılmış. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Bari milleti kandırmayın, kandırıyorsanız da bari Ramazan ayı kandırmayın.

Haberin Devamı

ÇIK MİLLETİN ÖNÜNDE SÖYLE: Binali Yıldırım demiş ki, ‘ABD’deki başkanlık sistemini tartışacağız. Hodri meydan’. İki soru soruyorum. Türkiye’de eyalet sistemini kabul ediyor musunuz? Bunu çık milletin önünde söyle. Amerika’da her eyaletin ayrı parlamentoları, yasaları var, böyle olsun diyor musun, demiyor musun? Bu iki soruya cevap istiyorum. Biz kabul etmiyoruz, biz parlamenter sistemi kabul ediyoruz, önündeki engellerin kaldırılmasını istiyoruz. Madem tartışmak istiyorsun Türkiye’yi bölmeyi istiyor musun, istemiyor musun? Çık milletin önünde açıkça düşüncelerini söyle.

BOŞ KOVAN DEĞİL KURŞUN: CHP’ye yönelik saldırılar var, arkasında başka güçler var. Saldırıyı suçlularla tecavüzcülerle yapıyorlar, şehit cenazelerinde üzerimize boş kovan değil, kurşun atıyorlar. Kabahatlerini örtmek, suçlarını gizlemek için, CHP’yi farklı bir sürecin içine sokmak için yapıyorlar. Hiçbir zaman, hiçbir yerde ve hiçbir ortamda terör lehine en ufak bir cümle sarfetmiş değiliz. Onlar terörü beslediler, destek verdiler.

ÇAKALLARA PABUÇ BIRAKMAYACAĞIZ: Ramazan gününde şehit cenazesinde kurşun atıyorlar üstümüze. Göğsüme kurşun değdi, sert bir şey. Nedir bu diye yere baktığımda, kurşun. Kurşunu atan kişi Binali Yıldırım’ın hemen arkasında. Kurşunu atan kişi o kadar aşağılık ki fotomontaj diyor. Başbakan yalanlamıyor. Kurşunu atıyorsan, adam gibi arkasında duracaksın. Arkasından bağırıyor, ‘Kılıçdaroğlu dışarı’ diye. O kişi, ‘Binali Yıldırım dışarı’ deseydi ne olurdu? Şehidi, namazı istismar edip bize saldıranlar ve sataşanlar bu iktidarın çakallarıdır, onlara pabuç bırakmayacağız.

Haberin Devamı

CAMİ AVLULARINI ÇAKALLARA TESLİM ETMEYECEĞİZ: Binali Bey, ‘Kılıçdaroğlu’nu güvenliğini de sağlayacağız’ diyor. İster sağla ister sağlama kardeşim. Kendi güvenliğimizi kendimiz sağlama konusunda sözümüzü söyledik. Cami avlularını çakallara teslim etmeyeceğiz. Birileri oraları bir partinin arka bahçesine dönüştürmek istiyor. Şehide, inanca, Kuran’a, dine saygısızlık değil mi bu? Kim oluyor bunlar ve kim bunları koruyor? Böyle bir yapı Türkiye için felaket bir yapıdır. Bu yönetim Türkiye’yi iç kavgaya götürür. Olabildiğince dikkatli davranıyoruz

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM: Kaçak sarayda oturan zat, ‘Kılıçdaroğlu provoke etti’ demiş. Provokasyonu yapan önce sensin. Pes ya, hayatımda yalan duydum da bu kadar kuyruklu yalanı ilk kez duyuyorum. Hakkında tazminat davası da açtım, suç duyurusunda da bulundum. Üstelik bu yalanı iftardan önce söylüyor, oruç tutuyor mu tutmuyor mu merak ediyorum. Zaten bizi rezil ediyorsun yeteri kadar. Muhammed Ali’nin cenaze töreninde yapılan reva mıdır? Türkiye’yi küçük düşürmeye kimin ne hakkı var?

Haberin Devamı

LİSELİLER BİLDİRİ YAYIMLIYOR: Liseli çocuklarımız bildiri yayımwlıyor. Yine birilerinin uykuları kaçmış. Onlar aydınlanmayı yakalamak istiyorlar. Onlar bizim onur ve gururumuz. Birileri onları potansiyel suçlu olarak görmek istiyorlar. ‘Yeni bir Gezi olursa ne olur’ diye uyuyamıyorlar. Onlar bir diktatöre tarihin en büyük dersini verdiler, diz çöktürdüler. Eğitim sistemi şu anda en sorunlu alanlardan birisi. Bu düzeni gençlerle birlikte, onların önderliğinde değiştireceğiz.

Ne demişti?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CNN Türk’te yaptığı açıklamada “Amerika’daki gibi bir başkanlık sistemi getiriyorsanız, buyrun getirin, oturalım tartışalım. Hayır öyle bir sistem olmayacak. Bir ülkenin siyasal rejimini o ülkenin tarihi belirler, sosyolojik yapısı belirler. Amerika’daki sistemi Amerikan tarihi ağır bedeller ödeyerek ortaya koymuştur. Başkan var, en zayıf halkadır. Yerel eyaletler var, parlemontalar var.. ‘Bu modeli ben istemiyorum’ diyor. ‘Zavallı Obama büyükelçi bile tayin edemiyor’ diyor. Şimdi biz bunların tamamını bırakacağız, her şeyi bir kişi belirleyecek. Yargıçları o tayin edecek, rektörleri o tayin edecek. Bunun adı demokrasi mi?” ifadelerini kullanmıştı.

Yazarlar