Siyaset ‘Türkiye’yi karış karış gezeceğiz’

‘Türkiye’yi karış karış gezeceğiz’

22.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, partisinin 24 Haziran seçimlerinden başarıyla çıkacağını savundu.

‘Türkiye’yi karış karış gezeceğiz’

Buldan, “Türkiye’nin her yerini karış karış dolaşarak, Türkiye’nin her yerinde halkımızla buluşmak için yola çıktık. Bu buluşmanın, bu birlikteliğin göstergesini de 24 Haziran tarihinde sandıklara yansıtacağız.” diye konuştu. Bursa’da da parti üyeleri, STK ve bazı siyasi parti temsilcileriyle bir araya gelen Buldan, “Biz HDP olarak artık son toplantılarımızı karar mekanizmalarımızda yapıyoruz ve bu son toplantılarla birlikte adayımızı en kısa zamanda Türkiye toplumuna açıklayacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de Hatay’ın Erzin ilçesindeki teşkilat binası önünde yaptığı konuşmada, 24 Haziran seçimlerinin erken, baskın ve panik seçimi olduğunu söyledi.

Demirtaş ve Buldan isimleri öne çıkıyor

HDP, 24 Haziran’daki cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçimine ilişkin çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda HDP içerisinde yer alan parti bileşenleri ve partiye yakın kurumlarla ön değerlendirmeler yapılarak, strateji planlamaları gerçekleştirildi. Bugün toplanacak MYK ve 25 Nisan günü yapılacak PM toplantılarında, HDP yol haritasını belirleyecek. Parti içerisinde ve teşkilatlarda yapılan yoklamalarda eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın ismi cumhurbaşkanı adayı olarak öne çıktı. ANKARA AA