Siyaset‘Türkiye’nin uzaklaşması çıkarlarımıza uymaz’

‘Türkiye’nin uzaklaşması çıkarlarımıza uymaz’

10.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Federal Meclis’te (Bundestag), yaptığı hükümet açıklamasında Türkiye-Almanya ilişkilerine de geniş yer verdi.

‘Türkiye’nin uzaklaşması çıkarlarımıza uymaz’

Son dönemde Türkiye ile yaşadıkları sorunlara değinen Merkel, her ne kadar derin görüş ayrılıkları olsa da Almanya’nın çok az ülkeyle Türkiye ile olduğu gibi zor, ancak aynı zamanda da çok çeşitli ilişkileri olduğunu kaydetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türk bakanların programlarına için verilmemesi nedeniyle Almanya’ya Nazi benzetmesi yapmasına da değinen Merkel, “Türk hükümet yetkililerinin ve Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Almanya’yı Nasyonal Sosyalizm’e yakınlaştıran açıklamaları çok üzücü ve sarsıcı” dedi. Merkel, Türk politikacıların Almanya’da yapacakları toplantıların önceden bildirilmesi ve bunların yetkili merciler tarafından kabul edilmesi durumunda mümkün olduğunu söyledi.
Merkel, “Her şey şu sıralar ne kadar zor da olsa, bizim dış politika, güvenlik ve jeopolitik çıkarlarımız, her şeye rağmen NATO partneri olan Türkiye’nin bizden daha fazla uzaklaşması yönünde olamaz” dedi.

KEŞFETYENİ
Acun Ilıcalı'ya seslendi! 'Survivor'a geri dönsün'
Acun Ilıcalı'ya seslendi! 'Survivor'a geri dönsün'

Cadde | 02.05.2025 - 14:46

Poyraz'ın şaibeli elenmesinin ardından gelen tepkilere Nagihan Karadere de katıldı.

Yazarlar