Siyaset Tüzük kurultayına hazırlık toplantısı

Tüzük kurultayına hazırlık toplantısı

23.02.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP’de, tüzük kurultayında yapılacak değişiklikleri değerlendirmek üzere milletvekilleri, Parti Meclisi (PM) ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında 2 Mart’ta yapılacak toplantıya çağrıldı.

Tüzük kurultayına hazırlık toplantısı

CHP Genel Sekreteri Akif Hamzaçebi, 9-10 Mart tarihlerinde yapılacak tüzük kurultayı için partililerden gelen taleplerin değerlendirilmesi amacıyla milletvekilleri, PM ve YDK üyelerini toplantıya çağırdı. Parti genel merkezinde, 2 Mart Cuma günü saat 11.00’de yapılacak toplantıda, gelen taleplerden yeni bir tüzük taslağının ortaya çıkarılması bekleniyor. CHP yönetimi, hazırlanan bu taslağı yeniden örgütle paylaşacak ve son değerlendirmeler yapılacak. Daha anlaşılır ve günün şartlarına uygun bir tüzük için yola çıkılan CHP’de en tartışmalı konuların başında ise, “Cumhurbaşkanı adayının nasıl belirleneceği” geliyor. Yapılan bir düzenleme ile adayın, delegeler veya üyeler tarafından belirlenmesinin önünün açılacağı belirtiliyor.
Öte yandan 2019 seçimleri öncesi diğer partilerle ittifak yapılabilmesinin önünü açacak düzenlemelerin de tüzüğe girebileceği ileri sürülüyor.