TV-Rehberi Disney Channel ilk yerel yapımı: Zil Çalınca

Disney Channel ilk yerel yapımı: Zil Çalınca

17.04.2012 - 15:23 | Son Güncellenme:

Disney Channel’da yepyeni bir yerli komedi dizisi başlıyor!

Disney Channel ilk yerel yapımı: Zil Çalınca

Disney Channel ilk yerel yapımı Zil Çalınca’yı çocuklara 23 Nisan armağanı olarak saat 15:00’te ekranlara getiriyor
Zil Çalınca, Disney Channel’in dünya çapında sevilen dizisinin bugüne dek hazırlanan 20. uluslararası versiyonu olacak
İstanbul, 17 Nisan 2012: Disney Türkiye ilk yerel yapımı olan Zil Çalınca’yı Türkiye’deki çocuklar ve aileleri için 23 Nisan’da ekranlara getireceğini duyurdu. Yapımcılığını Türkiye’nin önde gelen prodüksiyon şirketi TIMS Prodüksiyon’un üstlendiği okul komedisi formatındaki bu dizinin 10 kişilik yerli kadrosu ülke çapında 450 başvurunun değerlendirildiği bir yetenek arayışının ardından belirlendi.
Zil Çalınca dersler arasında okul koridorlarında sosyalleşmekle geçen 5 dakikalık aralarda olan olayları konu alıyor. Her bölüm koridor penceresinin önünde geçiyor; tenefüs ziliyle başlayıp ders ziliyle sona eriyor. Dostluk, arkadaşlık, flört, komik espriler, bolca duygusallık ve gençlik dertleriyle dolu olan dizi derslerin, kahkahaların ve ergenlik gizemlerini çözme arayışının birbirine bağladığı 10 kişilik bir arkadaş grubunun etrafında dönüyor. Dizinin İstanbul’da çekilen ilk sezonu 40 adet 5’er dakikalık bölümden oluşacak.

Haberin Devamı

Gerçek Yıldızlar Keşfettik


Disney Channels Orta ve Doğu Avrupa ve Gelişen Pazarlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Maciej Bral konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada: “Disney Channels dünya genelindeki yeteneklerle yakından çalışıp programlarımızın çocuklara ve ailelerine seslenmesini sağlayan önemli bir mecradır. Zil Çalınca’yı hazırlarken Türkiye’deki yerel yeteneklerin değerlendirildiği bir süreç izledik ve bu sayede bazı gerçek yıldızlar keşfettik. Dünya genelinde yaygın olarak kullanılan ve Disney Channel’daki pekçok yıldız için gerçek bir fırsat oluşturan bu formatın Türkiye’de de başarılı olacağına inanıyoruz” dedi.


Dizinin lansmanı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısına Disney Channels Programlar Direktörü Kate Morton’la beraber katılan Walt Disney Company (TWDC) Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan da şöyle konuştu: “Zil Çalınca’yı Türkiye’de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi önemli bir günde ekranlara getirdiğimiz için çok heyecanlıyız. Disney olarak çocuklara çok değer veriyor ve bu anlamlı günde onlara bu armağanı sunmaktan gurur duyuyoruz.”

Haberin Devamı


Toplantıya katılanlar arasında yer alan Türkiye’nin en geniş kapsamlı ve en zengin online eğitim destek ortamı Vitamin’in (www.vitaminegitim.com) yaratıcısı, yüzde yüz Türk Telekom iştiraki Sebit’in Genel Müdür Yardımcısı Ali Gürer ise Zil Çalınca’ya sponsor oldukları için duyduğu memnuniyeti dile getirerek ”Sebit olarak 24 yıl önce başladığımız eğitimi, teknolojiyi doğru kullanarak iyileştirme misyonumuzla bugün dünyanın dört bir yanında faaliyet gösteriyoruz. Öğrencilerin derslerinde her zaman en büyük yardımcısı olmaya devam ederken, artık Zil Çalınca da yanlarında olmaktan mutluyuz” dedi.


Disney Channel Türkiye tarafından ayrıca duyurulan yarışmada şanslı bir çocuk Zil Çalınca’nın ilerleyen bir bölümünde görünme fırsatını yakalayacak. Bu heyecan verici yarışmanın detayları ve katılım bilgileri 30 Nisan’dan itibaren Disney Channel’dan takip edilebilecek.


23 Nisan’dan itibaren Disney Channel’da başlayacak olan Zil Çalınca iki bölüm art arda gösterilecek ve haftanın her günü belli saatlerde tekrarlanacak.

Haberin Devamı



Başarılı İtalyan Disney Channel dizisi Quelli d’ell Intervallo’ya dayanan Zil Çalınca, Disney Channel Türkiye’nin ilk yerli yapımıdır ve tümüyle Türk yıldızlarından oluşan bir kadro rol almaktadır:


OYUNCULAR:


Miray Daner - Duygu
Cihan Şimşek - Metehan
Aylin Uskaya - Aslı
Berkay Mercan - Tanıl
Yağmur Yılmaz - Nisan
Fıratcan Aydın - Sarp
Merve Hazer - Ada
Emir Çalıkkocaoğlu - Korcan
Ceren Balıkçı - Merve
Lorin Merhart – Acar
Zil Çalınca Yönetmen: Kerem Çakıroğlu (Küçük Sırlar’ın Yönetmeni)