TV-Rehberi 'Muhteşem Yüzyıl' RTÜK'e bu sahne ile cevap verdi!

'Muhteşem Yüzyıl' RTÜK'e bu sahne ile cevap verdi!

13.01.2011 - 09:38 | Son Güncellenme:

Tüm Türkiye'yi ekran başına kilitleyen Muhteşem Yüzyıl dizisinde, Sultan Süleyman'ın Hürrem ile seviştiği sahne geceye damgayı vurdu.

Muhteşem Yüzyıl RTÜKe bu sahne ile cevap verdi

Muhafazakar çevrelerden büyük tepkiler alan dizi her hafta çok daha büyük tartışmalara yer açacak kadar iddialı bölümlerle yoluna devam edecek gibi görünüyor. Kanuni ve Hürrem aşkının sırlarını ekran başna taşıyan Muhteşem Yüzyıl dizisinde, dün geceki sevişme sahnesei oldukça sarsıcı etkisiyle izleyiciyi ekran başına kilitledi.

Haberin Devamı

Dizinin bu akşamki bölümüne Hürrem ve Sultan Süleyman'ın seviştiği sahne damga vurdu. Sahnede ayrıntı verilmese de RTÜK'ün uyarı cezası verdiği yapım anlaşılan kurumun gündeminden düşmeyecek. Ayrıca Sultan Süleyman'ın çocuğunun annesi Mahidevran için yaptırdığı yüzüğü dizinin son sahnesinde Hürrem'e verdi. Olayların ise asıl bu gelişme ile başlayacağı biliniyor.

Dizi reyting listesinde ilk sıraya oturdu!


Ocak'ta ilk bölümünün yayınlanmasıyla büyük tartışma yaratan, Osmanlı Padişahı Kanuni Sultan Süleyman ile saraya cariye olarak getirilen Hürrem'in aşkını da konu alan Muhteşem Yüzyıl dizisi reytinglerde açık ara önde.


Osmanlı'yı yanlış aksettirdiği gerekçesiyle devlet bakanlarından yazarlara, tarihçilerden siyasilere, bazı kimselerin sert şekilde eleştirdiği ve hatta 'Halk çok tepkili, yayından kaldırılsın' dediği dizi yüzde 60'lara varan izlenme payıyla geceye damgasını vurdu. Muhteşem Yüzyıl’ın yayınlandığı saatlerde Show TV rakiplerini ezip geçti. Tüm izleyicide Muhteşem Yüzyıl 40,5 izlenme payına ulaşırken, AB grubunda 58’lere kadar çıktı.

Yazarlar