Gündem ‘Üç bakanlık çalışıyor’

‘Üç bakanlık çalışıyor’

21.09.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, okul servislerine ilişkin çalışmanın cumaya (yarın) kadar süreceğini, tamamlanmasının ardından düzenlemeye son şeklini ilgili bakanların vereceğini belirterek, “Yeni yönetmelikle ilgili üç bakanlık üzerinde çalışıyoruz. Bunu çok önemsiyoruz” dedi.

‘Üç bakanlık çalışıyor’

Ulaştırma Bakanı Arslan, Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası arasında yapılan 12. Dönem Toplu İş Sözleşmesi imza töreninin ardından soruları yanıtladı. Arslan, servislerle ilgili Servis Taşıma Yönetmeliği’nin hem öğrenci hem de çalışanları taşıyan servisler için geçerli olduğunu söyledi.
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının, araçlar, araç sürücüleri ve hosteslere yönelik kriterler, İçişleri Bakanlığı’nın araçların denetlenmesi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın da okul idareleri ile okul aile birliklerinin bu işin içinde nasıl yer alacağına ilişkin düzenleme yaptığını anlatan Arslan, üç bakanlığının ortak yürüttüğü bu alanda denetimlerin sağlıklı olması, tek merkezden hareket ediliyor gibi servislerin denetlenmesi, öğrencilerin taşınması için titiz bir çalışma yaptıklarını belirtti.
Bakan Ahmet Arslan, söz konusu çalışmanın tamamlanmasının ardından bakanlar seviyesinde konunun ele alınarak nihai halin verileceğini belirtti.

Yazarlar