Gündem Uçak evlerin üzerine düştü

Uçak evlerin üzerine düştü

01.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Endonezya’nın Medan kentinde askeri nakliye uçağı kent merkezinde bir genelev ve otelin üzerine çakıldı. Uçaktan kurtulan olmadığı ifade ediliyor

Uçak evlerin  üzerine düştü

Endonezya’nın Sumatra adasında, Medan kentinden havalanan askeri uçak 12 mürettebat ve 101 yolcuyla birlikte yerleşim alanının üzerine çakıldı ve tamamen yandı. Endonezya hava kuvvetlerine ait nakliye uçağının kent merkezine düşmesi sonucu ölü sayısının 116’ya yükseldiği bildirildi.
Uçağın genelev olarak hizmet veren bir bina ve bir otelin üzerine çakıldığı açıklanırken, bu nedenle ölü sayısının ciddi oranda artış gösterebileceğinden endişe ediliyor. Uçağın enkazı çevresinde büyük bir kurtarma operasyonu başlatılırken, uçağın tamamen parçalara ayrıldığı ve sadece kuyruğunun ayırt edilebildiği belirtiliyor.

Mahsur kalanlar var
İngiliz yayın kuruluşu BBC’ye göre, uçağın çakıldığı bölgede evlerin içinde mahsur kalan kişiler bulunuyor. Endonezya Hava Kuvvetleri Komutanı Agus Supriatna, AFP Haber Ajansına, kurtulan olup olmadığı ile ilgili soruya, “Hayır. Kazada kurtulan yok. Enkazdan yeni döndüm” şeklinde cevap verdi. Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo, twitter hesabı üzerinden ölenlerin ailelerine başsağlığı mesajı yayınladı.

‘Teknik bir arıza oldu’
Endonezya’nın TV One kanalına konuşan yetkililer, C-130 Herkül tipi askeri nakliye uçağının Medan’daki Soewondo Hava Kuvvetleri Üssü’nden hareket ettikten kısa süre sonra teknik bir arızayla karşılaştığı ve pilotun geri dönme izni istediği söyledi. Endonezya Arama-Kurtarma Ajansı Başkanı Henry Bambang Soelistyo yaptığı açıklamada, uçağın düşme nedenini henüz bilemediklerini söylerken, “Kurtarma ekibindeki arkadaşlarımız enkaz yerinde titizlikle çalışmalara devam ediyor” dedi. Uçağın 1964 yılında üretildiği ancak sağlam durumda olduğu ifade edilirken, yaşanan kaza Medan’da 10 yıl içinde gerçekleşen ikinci büyük uçak kazası. 2005’teki kazada da uçak kent merkezine çakılmış, 143 kişi hayatını kaybetmişti.

Yazarlar