Dünya Uçak talebine şartlı ‘evet’

Uçak talebine şartlı ‘evet’

22.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Başbakan Binali Yıldırım’ın, Rum kesimindeki Trodos’larda çıkan yangın üzerine Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu arayarak, “müdahaleye hazır olunması” talimatı verdiği belirtildi.

Uçak talebine şartlı ‘evet’

Yıldırım’ın, Silifke’deki yangın söndürme araçlarının hazır hale getirilmesi gerektiği üzerinde durduğu öğrenildi. Rum Yönetmi’nin, Türkiye’nin yardım konusundaki önerisine şartlı olarak “evet” dediği bildirildi. Rum haber kaynakları, Bakan Eroğlu’nun açıklamalarının ardından KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’nın Rum Yönetimi Başkan’ı Nikos Anastasiadis ile iletişime geçtiği ve Anastasidis’e, Türkiye’nin Solea bölgesindeki yangının söndürülmesi çabalarına uçuş unsurlarıyla yardım etmeye hazır olduğunu ilettiğini duyurdu.
Anastasiadis’in Akıncı’ya teşekkür ederek, Türkiye’nin yardımını, şu anda gelişim halinde bulunan İsrail, Yunanistan, Birleşik Krallık, Fransa, İtalya ve kurumsal olarak AB’nin katılımıyla yapılacak uluslararası yardım içerisinde, “devlet operasyon planlaması” çerçevesine dayanmasına bağlı olarak kabul ettiğini söylediği belirtildi. Anastasiadis, 2 itfaiyecinin ölümüne neden olan yangının söndürülmesi için Avrupa’dan acil yardım talebinde bulunmuştu. Akıncı’nın, ‘yangına biz de müdahale edelim’ önerisi kabul edilmemişti.