Gündem Ulu Önder’i anıyoruz

Ulu Önder’i anıyoruz

10.11.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 78. yılında bugün düzenlenecek bir dizi törenle anılacak.

Ulu Önder’i anıyoruz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki devlet erkanı saat 08.55’te Anıtkabir’e ziyarette bulunacak.
Erdoğan’ın başkanlığındaki heyette; Meclis Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar, yüksek yargı organları başkanları yer alacak. Atatürk’ün vefat ettiği saat olan 09.05’te Türkiye genelinde iki dakika süreyle sirenler çalacak ve saygı duruşunda bulunulacak.
Beştepe’de bir ilk
Devlet töreninin ardından saat 10.00’dan itibaren Anıtkabir halkın ziyaretine açılacak. Genelkurmay Başkanlığı ise bu yıl 10 Kasım’da ilk kez Anıtkabir’de halkın da katılacağı, “Ata’nın Huzuru’nda Ordu Millet El Ele” temalı bir faaliyet düzenleyecek. Anma törenleri kapsamında ilk kez Erdoğan’ın ev sahipliğinde Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde bir anma programı düzenlenecek. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım da birer konuşma yapacak.
Siyasilerden 10 Kasım mesajı
Siyasilerin 10 Kasım mesajları özetle şöyle:
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Gazi’yi sahiplendiğini iddia eden bazı kesimler, onu kendi marjinal ideolojilerine alet etmişlerdir. Oysa Gazi’nin hatırasına sahip çıkmak, Kurtuluş Savaşı ruhuyla sahip çıkmayı gerektirir.”
Başbakan Binali Yıldırım: “Onun ‘en büyük eserim’ dediği Türkiye Cumhuriyeti, bugün, dünyada sözü dinlenen, dostluğu aranan ve sorunların çözümünde aktif rol üstlenen yüksek itibara sahip bir ülke konumundadır. Hükümetimiz de bu itibarla cumhuriyetimizi ve demokrasimizi güçlendirmek için azami gayret sarf etmektedir.”
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu: “Türkiye Cumhuriyeti sonsuza kadar yaşayacaktır.”
MHP lideri Devlet Bahçeli: “10 Kasım, matem gününden ziyade, Gazi Mustafa Kemal’i daha iyi anlamlandırma imkânıdır.” l ANKARA Milliyet