Siyaset Umarım tehditler vuruşmaya dönüşmez

Umarım tehditler vuruşmaya dönüşmez

12.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dünyada 16 ülkede nükleer silahlanmanın ciddi boyuta ulaştığına dikkat çeken Erdoğan, olası bir nükleer çatışmanın iki ülke arasında kalmayabileceğini, daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabileceği uyarısında bulundu

Umarım tehditler  vuruşmaya dönüşmez

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilime değinirken, “Temenni ederiz ki Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler adeta bir vuruşmaya dönüşmez ve bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum” dedi.
Erdoğan Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusu üzerine, hükümetin 10 günlük tatil programı üzerinde çalıştığını belirterek, “Eğer önünde ve arkasında durum hakikaten müsaitse 10 gün tatil turizm açısından isabetli olur” değerlendirmesinde bulundu.
Cuma namazını Ataşehir’deki Hz. Ali Camii’nde kılan Erdoğan çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Alman heyetinin 8 Eylül’de Konya NATO Üssü’ne yapacağı ziyarete ilişkin soru üzerine Erdoğan, Almanların bu talebine NATO ile görüşerek olumlu bir yaklaşım sergilediklerini söyledi. Erdoğan, “Bu tabii bir İncirlik olayı değil, daha farklı bir olay. Şu anda Milli Savunma Bakanlığımız ve Dışişleri Bakanlığımız bu süreci yönetiyorlar. Şu anda da olumlu istikamette sürüyor” açıklamasını yaptı.

Haberin Devamı

‘Objektif bakışım’
Erdoğan, ABD ve Kuzey Kore arasında tırmanan gerginlik ve piyasalara etkisiyle ilgili soruya da şu karşılığı verdi:
“Doğrusu ben bizim piyasalarımızı etkileyeceğine hiç ihtimal vermiyorum. Ancak nükleer silahlanmanın sürekli karşısında olduğunu söyleyenlerin burada nükleer silahlanmayla birbirlerini tehdit eder hale gelmesi düşündürücüdür. Genel bir perspektifle bakarsak, yani gelişmemiş ülkelere veya zayıf ülkelere nükleer silahlanmada fırsat tanımayanlar, gücü ellerine alınca bu nükleer silahı acımasızca kullanmanın da gayreti içerisinde oluyorlar. Bu da benim objektif bakışımdır.
Yani senin olsun ama bir diğerinin olmasın, bunu anlamak mümkün değil. Şu anda dünyada yaklaşık 16 ülke, nükleer silahlanmada ciddi bir boyuta ulaşmış. 3 ülke var ki bunların şu anda nükleer silahlanmada ciddi bir gücü var. Temenni ederiz ki Amerika-Kuzey Kore arasındaki bu tehditler, adeta bir vuruşmaya dönüşmez ve bu, dünyada sadece ikisi arasında kalmayabilir. Daha farklı bir tehdit sürecini de başlatabilir. Burada bir politik neticeye dönüşmek suretiyle noktalanır diye temenni ediyorum.”

İnsani yardımdan silahlanma sürecine

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki hareketlilik ve İdlib’de yaşananlarla ilgili olarak şu değerlendirmeleri yaptı: “Biz insani yardım noktasında Cilvegözü’nü açık tutacağız.Bunlar gıda, ilaç, giyim vesaire... Fakat iş silah gibi vesaire, bu tür şeylere, buna tabii bizim yol vermemiz mümkün değil. ise görüşmelerimiz devam ediyor. Özellikle Milli İstihbarat Teşkilatımız bu konuda gerek Rusya ile bu görüşmelerini sürdürüyor. Bu arada yine İran’la görüşmeler yapılıyor ve İdlib’le ilgili de Moskova görüşmeleri olumlu bir şekilde cereyan etti. Öyle zannediyorum ki Moskova görüşmeleri eğer uygulamada ki Astana filan biliyorsunuz bunlar bunun içinde, güvenli bölge vesaire bunlar da bu değerlendirmenin içinde yer alması halinde İdlib’i süratle çözüme kavuşturacağız diye düşünüyorum.”

‘10 gün tatil hayırlı olur’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kurban Bayramı tatilinin uzatılıp uzatılmayacağı sorusu üzerine şunları söyledi: “Şu anda tabii hükümet, bu 10 günü programına aldı, çalışıyor. Eğer durum müsaitse turizm açısından isabetli olur ve gerek iç turizm, gerekse dış turizm açısından Bu da turizm sektöründeki açığımızı süratle kapama fırsatını verir. Salı günü Bakanlar Kurulumuz var. Hayırlı bir adım olur diye düşünüyorum.”

Yazarlar