Siyaset Unakıtan uğurlandı

Unakıtan uğurlandı

14.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türk siyasi hayatının renkli kişiliklerinden eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Cumhurbaşkanı Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Gül, Başbakan Yıldırım ve Ak Parti kabinelerinde yer alan isimlerin büyük bölümünün katıldığı törenle Süleymaniye Camii Haziresi’ne defnedildi

Unakıtan uğurlandı

İstanbul’da tedavi gördüğün hastanede önceki gün yaşamını yitiren eski Maliye Bakanı Kemal Unakıtan (70) dün Süleymaniye Camii’nde düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Süleymaniye Haziresi’ndeki defin esnasında Unakıtan’ın mezarı başında Kuran-ı Kerim okudu.

Haberin Devamı

2002’de iktidara gelen Ak Parti’nin ilk üç kabinesinde (58, 59 ve 60. Hükümet) Maliye Bakanlığı görevini üstlenen Unakıtan, sağlık sorunları nedeniyle aktif siyasetten çekildi. Böbrek nakli olan ve bypass geçiren Unakıtan sağlık sorunlarını aşamadı. Tedavi gördüğü Maslak Acıbadem Hastanesi’nde önceki gün yaşama veda eden Unakıtan’ın Süleymaniye Camii’ndeki cenaze törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Binali Yıldırım, mevcut bakanların tamamı ile geçmiş Ak Parti hükümetlerinde yer alan bakanların neredeyse tamamı, milletvekilleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Törende taziyeleri, Kemal Unakıtan’ın “Çocukluk aşkım, her şeyim” dediği eşi Ahsen Unakıtan ile çocukları Fatma, Abdullah ve Zeynep Unakıtan kabul etti. Ahsen Unakıtan zaman zaman ayakta durmakta güçlük yaşarken, oğlu ve kızları tarafından teskin edildi.

Haberin Devamı

Erdoğan Kuran okudu

Unakıtan’ın cenaze namazı İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran tarafından kıldırılırken, ailenin isteği üzerine Prof. Dr. Cevat Akşit, tezkiye konuşması yaparak, helallik istedi. Namazın ardından Kemal Unakıtan’ın Türk bayrağına sarılı naaşı, Süleymaniye Camii Haziresi’ne Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım, 11.Cumhurbaşkanı Gül ve eski Başbakan Davutoğlu’nun omuzlarında götüldü. Cenazeye Edirne’nin Süloğlu ilçesine bağlı Domurcalı köyünden katılan hemşehrileri ise Unakıtan’ın, anne ve babasının kabristanlarından getirdikleri toprağı mezara serpti. Unakıtan’ın cenazesi, dualar eşliğinde Bakanlar Kurulu Kararı kapsamında Süleymaniye Camii Haziresi’ne defnedilirken, defin işlemi esnasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Kur’an-ı Kerim okudu.

Unakıtan uğurlandı

‘Çok emeği geçti’

Unakıtan’ı son yolculuğunda yalnız bırakmayan 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski yol arkadaşı için; “Türk ekonomisinin rayına oturmasında, dışarıdan, içeriden gelecek bütün şoklara karşı hazır olmasında ve bugünkü bütün sıkıntılara rağmen sağlam durmasında çok emeği geçen, katkısı olan bir arkadaşımızdı” yorumunu yaptı. Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise Unakıtan’ın Süleymaniye Külliyesi’ne defnedilmesiyle ilgili “Bakanlar Kurulu’na teklif ettik. Onlar da bu kararı aldı. Bakanlar Kurulu kararı var” dedi.

Haberin Devamı

Unakıtan ile aralarında özel abi-kardeş ilişkisi olduğunu dile getiren Kaynak, “Gerek bilgisi gerek tecrübesi, reel sektörden gelmiş, hesap uzmanlığı yapmış maliye bilgisiyle gerçekten çok önemli bakanlık yaptı” diye konuştu.

İlginç diyalog

Unakıtan uğurlandı


Törende Unakıtan’ın eşi Ahsen Unakıtan’a taziyelerini sunanlar arasında eski Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da vardı. ‘Beni tanıdınız mı’ diyerek Ahsen Unakıtan’ın elini sıkan Kılıç’a, “Tanıdım tabi. Sakallar yakışmış” karşılığını veren Ahsen Unakıtan, eşi Kemal Unakıtan’ın SEKA genel müdürüyken sakal bırakmasının o dönem için büyük olay olduğunu söyledi.
Suat Kılıç da bakanlığı döneminde Kemal Unakıtan’dan para istediğinde vermediğini ve Unakıtan’ın kendisine tebessüm ederek “Tebessümümle yetinin” dediğini anlattı. Bunun üzerine Ahsen Unakıtan da, “Artık mezarı başına gelirsiniz. Belki para bulursunuz” dedi. Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise Unakıtan için, “Tatlı bir insandı. Çok güzel hizmetleri oldu” yorumunu yaptı.

Yazarlar