Siyaset Ünal, en son anket sonucunu açıkladı: Erdoğan’ın oyu yüzde 55.6

Ünal, en son anket sonucunu açıkladı: Erdoğan’ın oyu yüzde 55.6

20.04.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ak Parti’nin seçime hazır olduğunu, ancak CHP’nin hâlâ adayını bile belirlemediğini söyleyen Ünal, “Sürekli erken seçim çağrısı yapan, hodri meydan diyen CHP’nin şu anda içine düştüğü durumu görüyorsunuz” dedi.

Ünal, en son anket sonucunu açıkladı: Erdoğan’ın oyu yüzde 55.6

Ak Parti Sözcüsü Mahir Ünal, partinin elindeki en son yapılan ankette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyunun yüzde 55.6 olarak göründüğünü söyledi. CHP’nin hâlâ adayını belirlemediğini hatırlatan Ünal, “Sürekli erken seçim çağrısı yapan, hodri meydan diyen CHP’nin şu anda içine düştüğü durumu da görüyorsunuz” dedi. Ünal, isim vermedi ancak Ak Parti’nin İYİ Parti’nin seçime katılmasını istediğini belirtti.

Haberin Devamı

Ünal, Cumhurbaşkanı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın milletvekilleriyle yaptığı istişare toplantısının ardından açıklama yaptı. Ünal, şunları söyledi:

POZİSYONUMUZU İFADE ETTİK: Ak Parti siyasetini ve iletişimini her zaman samimiyet ve dürüstlük üzerine bina etmiştir. Ben de, hükümet sözcümüz de, partimizin diğer yetkilileri de erken seçim konusunda sarf ettiğimiz ifadeleri son derece samimi ve o günkü partimizin siyasi pozisyonu itibariyle ifade ettiğimiz görüşlerdir. İktidar partisi olarak her zaman seçimlerin vaktinde olması gerektiği konusundaki pozisyonumuzu ifade ettik.

‘Eksiklerini Bize fatura etmesinler’

Biz geçmişte seçimlerden alıkonulmak istenen, genel başkanı yasaklanmış, partisi kapatılmak istenmiş, demokrasi dışı müdahalelerle önü kesilmiş bir gelenekten geliyoruz. Dolayısyla biz her zaman demokrasinin tesisinden yana olduk. Seçime girmek için yasalarla belirlenmiş koşulları taşıyan tüm aday ve partilerin 24 Haziran’da sandıkta seçmenin karşısına çıkmasından yanayız. Herhangi bir şekilde bu seçimde birileri kendi eksikliklerini, kendi hazırlıksızlıklarını bize birileri fatura etmeye kalkışmasın.

EN DOĞRU POZİSYONU ALDIK: Hatta salı günkü grup toplantısında da Sayın Cumhurbaşkanımız Kasım 2019 diye bunu ifade etti. Bu Sayın Devlet Bahçeli’nin erken seçim teklifinin hemen akabindeydi. Ama ondan sonraki süreçte ne oldu? Nihayetinde bu yeni duruma karşı Ak Parti istişarelerini yaptı. En doğru pozisyonu aldı. O yüzden burada daha önce şöyle demiştiniz şimdi böyle demiştiniz gibi bazı ifadeler kullanıyor ana muhalefet sözcüleri. Eğer siz siyasette kendinizi eski pozisyonunuza mahkum ederseniz zaten siyaset yapamazsınız. Siyaset doğru pozisyon almaktır. Siyaset hızlı ve esnek davranmaktır. Siyaset kendi pozisyonunuzu alırken aldığınız pozisyonun ülke çıkarlarına da fayda sağlamasını bilerek pozisyon almaktır. Sürekli erken seçim çağrısı yapan, hodri meydan diyen CHP’nin şu anda içine düştüğü durumu da görüyorsunuz.

Haberin Devamı

LA FONTAİNE KAHRAMANLARI GİBİLER: Ak Parti’ye saldırmaktan başka işi gücü olmayan, Cumhurbaşkanımıza ve ailesine hergün hakaret etmekten ve her gün parmaklarını sallayarak tehdit etmekten, yalancı pehlivan gibi sürekli hodri meydan demekten başka bir işi olmayan ana muhaleffet partisinin bugün içine düştüğü durum. Daha Cumhurbaşkanı adaylarını belirleyecekler. Sözcüleri en güçlü adayın genel başkan Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. La Fontain hikayelerindeki tuhaf hikaye kahramanları gibiler.

REFLEKSİMİZ VAR: Ak Parti kampanyalar konusunda tam anlamıyla bir ustadır. Ak Parti’nin siyasal iletişim açısından yaptığı en mükemmel işlerden bir tanesi yürüttüğü siyasal kampanyalardır. 2002’den bugüne kadar genel seçimler, referandumlar, yerel seçimler bu konuda çok ciddi bir hafızamız, güçlü reflekslerimiz ve donanımımız var. Hazırlıklıyız. Biz 7/24 halkımız ile iletişim halinde olduğumuz için müziklerimiz de büyük oranda hazır. Sadece her seçimde olduğu gibi güçlü bir sloganımız, görsellerimiz, müziklerimiz, filmlerimiz, iyi bir medya ve açık hava planlaması... Bunların hepsi Ak Parti’nin hızlı bir şekilde yaptığı süreçler.

Haberin Devamı

İLK MYK’DA: (Kampanya süreci) Muhtemelen mayıs ayının 15’i gibi başlar gibi görünüyor. Yine Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın katıldığı büyük mitingler olacak. Bunlarla ilgili planlamayı ilk MYK toplantımızda gerçekleştireceğiz

‘Uyum için hızla karar verilecek’

Cumhurbaşkanımızın başkanlığında cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi çalışmaları uyum üst komisyon toplantısı başladı. Beş komisyon sunumu gerçekleşecek. Aynı zamanda seçim işleri başkanımız Ahmet Sorgun’un yürüttüğü çalışma ve cumhurbaşkanının seçilme şartlarına ilişkin yapılacak çalışma cumhurbaşkanına sunumu gerçekleşecek. Bugün bu konuda da hızla kararlar verilip süreç başlatılacak. Uyum komisyonunda öncelikli olarak şu an acil ihtiyacımız olan konu cumhurbaşkanı adaylarının nasıl belirleneceğine dair 100 bin kişinin aday göstermesi durumunda aday gösterme sürecinin yasal zemini nasıl olacak gibi bazı bir kaç husus var. Onlarla ilgili çalışılıyor. Bununla ilgili hızla bir düzenlemeye gidilecek.

Haberin Devamı

MKYK-MYK KARAR ALACAK: (Kongre tarihi) Bizim haziran ayında erken seçim gibi niyetimiz olsaydı kongrelerimizi buna göre planlardık. Henüz gençlik kolları ve kadın kolları kongrelerimiz gerçekleşmedi. 28 Nisan’da İzmir, 6 Mayıs’ta İstanbul kongremizi gerçekleştireceğiz. Bu konu MKYK’nın MYK’nın gündeminde hızla görüşülüp kararlaştırılacak.