Eğitim Üniversite adaylarına bilinçli tercih için kişilik testi

Üniversite adaylarına bilinçli tercih için kişilik testi

31.07.2012 - 12:49 | Son Güncellenme:

Yale Üniversitesi mezunu Türk girişimcinin kurduğu eğitim sitesi, üniversite tercihi yapacak adayları önce kişilik testinden geçirerek, onlara uygun kariyerleri tespit ediyor.

Üniversite adaylarına bilinçli tercih için kişilik testi

Yale Üniversitesi mezunu Türk girişimcinin kurduğu eğitim sitesi, üniversite tercihi yapacak adayları kişilik testinden geçirerek, onlara uygun kariyerleri tespit ediyor.

Haberin Devamı

Parlakbirgelecek.com sitesinin Genel Müdürü Orkun Şahmalı, hazırladıkları web sitesinin öğrencilerin ilgi ve beklentilerine uygun, bilinçli ve doğru üniversite seçimi yapmalarına yardımcı olduğunu söyledi.

Siteye üye olan üniversite adaylarının öncelikle kişilik testinden geçerek kendilerine en uygun kariyerleri belirlediğini söyleyen Şahmalı, daha sonraki aşamalarda da adayların bu kariyerlere ulaşabilmek için nasıl bir eğitimden geçmeleri gerektiği konusunda detaylı bilgi verdiklerini ifade etti.

Üniversitelerin akademik kadrosundan sosyal hayatına, kulüplerin faaliyet sayısından yurt imkanlarına kadar her türlü bilginin de sitede yer aldığını kaydeden Şahmalı, ”Adaylar, üniversiteleri sadece akademik olarak tanımakla kalmıyor, aynı zamanda hayatlarını geçirebilecekleri bir ortam olarak da ne tür imkanlar sunduğunu öğrenme fırsat buluyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Başlangıç noktası olan kişilik testini, tercih listesini en doğru şekilde doldurabilmek için genişten başlayıp daralan bir yol gibi gördüklerini anlatan Şahmalı,sözlerini şöyle sürdürdü:

”Öğrencilerin yaklaşık 8 bin programdan 30’unu seçmeleri gerektiğinden kafaları karışıyor. Bu süreçte sistemimiz öğrenciye sürekli bir sonraki aşamada ne yapması gerektiği konusunda hatırlatmada bulunuyor. Öğrencinin attığı doğru adımlar çerçevesinde rozetlerle ödüllendirme gibi stresini azaltan ancak ciddiyetini koruyan bir ortam sunmaya çalışıyoruz.

Adaylar sistem içindeki arkadaşlarının profillerini, onların kişilik testlerini ya da tercihlerini görme fırsatı buluyor. Akıllarına takılan konuları birbirlerine soruyor, cevaplandırıyor, tartışabiliyorlar. Tercih döneminde en çok faydasını gördükleri şey ise başka kaç kişinin kendisinin istediği programla ilgilendiğini ve puanının kaç olduğunu görmesi ve böylelikle öngörüde bulunabilmesi.”

Ekiplerinin 7 kişiden oluştuğunu anlatan Şahmalı, akademisyenlerden oluşan bir danışma kurulundan destek aldıklarını bildirdi.

4 ayda 1 milyon ziyaretçi

Nisan ayında yayına başlayan sitenin kısa sürede 100 bini aşkın kayıtlı üyesi olduğunu söyleyen Şahmalı, üye olmadan da üniversite profilleri, kariyer profilleri, ana dallar ve içerik hakkında bilgi alınabilen sitenin ziyaretçi sayısının 1 milyona ulaştığını belirtti.

Haberin Devamı

Şahmalı, Türkiye’de 3 binden fazla başvurunun olduğu girişimcilik yarışması e-tohum’da finalist şirketlerden biri olduklarını da kaydetti.