Ege 'Üniversite-sanayi işbirliğine hazırız'

'Üniversite-sanayi işbirliğine hazırız'

23.05.2018 - 04:39 | Son Güncellenme:

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İTO ve EBSO’yu ziyaret etti. Görüşmelerde, sanayici ve KOBİ’lerle yeni projelere ve işbirliklerine imza atmak istediklerini belirten Budak, “Hazırız” mesajı verdi

Üniversite-sanayi işbirliğine hazırız

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener ile Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanı Ender Yorgancılar’ı ziyaret etti. Bölgesindeki sanayi kuruluşlarını çatısı altında toplayan EBSO yönetimini ziyaret eden Prof. Dr. Budak, Ege Üniversitesi’nin bölgenin önceliklerini bilen, ürettiği bilgiyi üretim sektörlerinin kullanımına sunmaya hazır, güçlü bir akademik yapıya sahip olduğunu hatırlattı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Budak, “Üniversitede oluşan bilimsel birikimi topluma aktarmak yeni dönemde en önemli hedeflerimiz arasında. Bu aktarımda önceliklerimiz arasında sanayici ve KOBİ’ler de var. Ülkemizin ekonomik açıdan refaha ulaşmasının yollarından biri olan üniversite-sanayi işbirlikleri için üniversite olarak bütün birikimimizle hazırız” dedi.

Yorgancılar da, Türkiye’nin ekonomide sıçrama yapabilmesi için katma değeri yüksek üretim ve ihracatın gerçekleştirilmesinin ancak üniversite-sanayi işbirliğiyle mümkün olabileceğine vurgu yaptı, “Bilimsel çalışmalarının ürüne dönüşebileceğini düşünen akademisyenlerle sanayicileri buluşturmayı ve hızlı sonuçlar almayı hedefliyoruz” diye konuştu.

‘PROJELER GELİŞTİRELİM’

Haberin Devamı

İTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Özgener’i de ziyaret eden Rektör Necdet Budak, “Birikimimizi, kentimiz, bölgemiz ve ülkemiz için her alanda paylaşmaya hazırız” ifadelerini kullandı. Özgener de, işbirliğine açık olduklarını, yeni ve ileriye dönük projeler geliştirmek istediklerini söyledi.

Yazarlar