Gündem Üniversitede keman üretimi

Üniversitede keman üretimi

08.06.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvar Çalgı Yapım Bölümü öğrencilerinin uluslararası standartlarda ürettiği kemanlar ülkenin dört bir yanından ilgi görüyor...

Üniversitede  keman üretimi

Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvar Çalgı Yapım Bölümü öğrencileri uluslararası standartlarda keman üretiyor. Türkiye’de sadece dört üniversitede Çalgı Yapım Bölümü olduğunu vurgulayan BEÜ Devlet Konservatuvarı Müdürü Dr. İlker Kömürcü, BEÜ Çalgı Yapım Bölümü’nün ulusal ve uluslararası başarıları ve sıra dışı performansıyla her zaman en ön sırada ipi gögüslediğini söyledi.
‘Takdir topluyor’
Bülent Ecevit Üniversitesi Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölüm Başkanı Öğr.Gör. Cem Dertsiz de kaliteli müzik için nitelikli müzik aletlerinin şart olduğunu belirterek şunları söyledi:
“Çalgı üretimi görevini büyük bir ciddiyet ve sorumluluk duygusuyla üstlenen bölümümüzde, geleneksel yaylı çalgı yapımının tüm incelikleri, akademik bir hassasiyetle öğrencilerimize aktarılmakta ve çok başarılı sonuçlar alınmakta. BEÜ Konservatuvarı Çalgı Yapım Bölümü yakın geçmişte yapmış olduğu başarılı üretim ve işlerle, ulusal ve uluslararası platformlarda adından başarı ile bahsettiriyor. Türkiye’nin dört bir yanından sanatçılar ve sanatseverler çalgı yapım bölümümüzü ziyarete geliyor ve hayranlıklarını ifade ediyorlar.”