Dünya Ünlü yönetmen açtı ağzını yumdu gözünü

Ünlü yönetmen açtı ağzını yumdu gözünü

03.09.2016 - 12:01 | Son Güncellenme:

Oscarlı yönetmen Inarritu, göçmen ve İslam karşıtı ABD başkan adayı Trump'ı ülkesi Meksika'ya davet eden Devlet Başkanı Nieto'yu ihanetle suçladı.

Ünlü yönetmen açtı ağzını yumdu gözünü

Paramparça Aşklar Köpekler, 21 Gram gibi filmlerle çıkış yapan ve Birdman, The Revenant gibi filmlerle de Oscar ödüllerine uzanan Meksikalı Yönetmen Alejandro Gonzalez Inarritu, İspanyol El Pais gazetesine bir makale yazdı.

Haberin Devamı

ABD'li Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ı ağırlayan Meksika Devlet Başkanı Enrique Pena Nieto'yu topa tutan Inarritu, "Donald Trump'ın, Enrique Pena Nieto tarafından davet edilmesi bir ihanettir" ifadesini kullandı.

Ünlü yönetmen, Trump’ın 2015'teki bir konuşmasında 'azılı suçlu' ve 'tecavüzcü' diye Meksikalıları aşağıladığını ve her seferinde göçmenlerin sınırdan geçişini önlemek için Meksika sınırına duvar örmek ve maliyetini Meksika'ya ödetme niyetinde olduğunu hatırlattı. Inarritu, davetin dünya önünde Meksika'ya hakaret eden, sataşan ve tehdit eden birini onaylamak anlamına geldiğini belirtti.

Gonzalez Inarritu, "Trump hükümetimiz tarafından çok uzun süre önce istenmeyen kişi (persona non grata) ilan edilmeliydi. Bir Meksika vatandaşı olarak bu etkinlikten sonra Enrique Pena Nieto beni temsil etmiyor ve hiçbir ülkeyi temsil etmeye layık değildir" dedi.