Siyaset Unutamayacağım bir 9 Eylül oldu

Unutamayacağım bir 9 Eylül oldu

10.09.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç, CHP’nin kuruluş yıl dönümü dolayısıyla, eski genel başkan Deniz Baykal’ı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Unutamayacağım bir 9 Eylül oldu

Baykal’ın ziyaretleri nedeniyle Altay ve Öztunç’a teşekkür ederken, “Beni oldukça duygulandırdınız. İşte nezaket ve vefa budur. Partinin iki milletvekilinin eski genel başkanlarını bir 9 Eylül gününde unutmayarak hasta yatağında ziyaret etmeleri çok güzel bir davranıştır. Benim hayatımdaki en güzel, en unutamayacağım 9 Eylül’lerden birini bugün bana yaşattınız” dediği belirtildi.

Haberin Devamı

Zincirbozan anısını anlattı

Baykal’ın ziyarette, 1980 askeri darbesinin ardından sürgün gittiği Zincirbozan’da yaşadığı 9 Eylül’ü anlatırken, “Hayatımda unutamadığım 9 Eylül’lerden birisi de Zincirbozan’da cezaevinde yaşadığımız 9 Eylül’dü. 9 Eylül’ü kutlamak istemiştik. Bahçeden çiçekler toplayıp orada bulunan Atatürk’ün büstüne bırakmıştık. Çok güzel, çok unutulmaz ve çok mutlu anlardı. Hayatımda unutamadığım 9 Eylül’lerin başında gelir. Şimdi sizin bu ziyaretiniz de unutamayacağım 9 Eylül’lerden birisi olacak” dediği öğrenildi.

Altay ve Öztunç, Baykal’ın sağlık durumunu iyiye gittiğini belirterek, “Sevgili eşleri Olcay Baykal Hanımefendi de oradaydı... Kendisini oldukça sağlıklı gördük. Konuşmasında, hafızasında ve anlatımında hiç bir sorunu olmadığını gördük. İnşallah en kısa zamanda aramıza dönebileceğini söyleyebiliriz” dedi.