Ege Urla’da girişimciler sertifikalarını aldı

Urla’da girişimciler sertifikalarını aldı

28.12.2017 - 01:03 | Son Güncellenme:

Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği ile düzenlediği ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ tamamlandı.

Urla’da girişimciler sertifikalarını aldı

Küçük işletmelerin iş dünyasındaki etkinliği ve rekabet gücünü artırmaya yönelik önemli bir projeye imza attıklarını söyleyen Urla Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Murat Özün, “2016 yılında düzenlediğimiz kurslara 293, bu seneki eğitimlere 343 kursiyerimiz katıldı. Bu yıl 12 kursiyerimiz ilçemizde işletmelerini açtı. 35 kursiyerimiz de hibe destek kredisi için KOSGEB’e müracaatlarını yaptı. Urla’ya yeni girişimciler kazandırmak bizi mutlu ediyor” dedi.

Haberin Devamı

‘Üretime katkı’

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı (İESOB) Zekeriya Mutlu ise, eğitimi programlarının ilçe kalkınmasına önemli katkı verdiğine dikkat çekti, “Urla’da odamız sadece eğitimleri düzenlemekle kalmıyor, İŞKUR ve KOSGEB işbirliği altında eğitimlerin ardından kursiyerleri iş hayatına kazandırmak için gereken teknik destekleri de veriyor. Her yeni açılan işyeri, istihdama, üretime, yatırıma önemli katkılar sağlayacaktır” şeklinde konuştu.