Siyaset Üst akıl bunları Hacivat-Karagöz gibi oynatıyor

Üst akıl bunları Hacivat-Karagöz gibi oynatıyor

15.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

FETÖ’cüleri bir üst aklın yönettiğini belirten Başbakan Yıldırım, “O üst akıl karşımıza çıkmıyor, ama bunları Hacivat ile Karagöz gibi oynatıyor” dedi. Yıldırım 15 Temmuz akşamı İstanbul’daki eve geldiğinde darbe girişimini duyunca “Şaka mı?” diye sorduğunu söyledi

Üst akıl bunları  Hacivat-Karagöz  gibi oynatıyor

Başbakan Binali Yıldırım, tüm kamuda FETÖ mücadelesinin devam etmesi gerektiğini ifade ederek, “Birileri mağdurluk edebiyatı tutturdular gidiyorlar. Şimdi zamanı mı bunların avukatlığına soyunmanın. Husumetlerimiz varsa kırgınlıklarımız varsa rakip olmuşsak, ‘aman fırsat elime geçti FETÖ sepetine atayım’ diye bir şey yaparsanız çok büyük bedeli olur. Bunun yalnız vicdani bedeli değil, hukuki sonucu da olur” uyarısında bulundu. Yıldırım FETÖ’cüleri yöneten üst aklın onları Hacivat ile Karagöz gibi oynattığını belirtti.
Yıldırım, dün Dokuz Eylül Üniversitesi 2016-2017 Akademik yılı açılış töreninde konuştu. Tören üniversite kampusu yerine Sabancı Kültür Merkezi’nde yapıldı. Öğrenciler listeden isimleri tek tek kontrol edilerek içeri alındı. Törene; Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da katıldı. Geçen yılın fakülte birincilerine ödüllerini veren Yıldırım, 15 Temmuz’da Genelkurmay önünde yaralanan İktisat Fakültesi öğrencisi Atilla Yüce’ye de diplomasını verdi. Yıldırım, şunları söyledi:
İNSANLIĞIN BAŞINA BELA: Eğitime yapılan yatırım tanka, topa, tüfeğe, taşa, toprağa yapılan yatırımdan daha önemli. Kavgalar, gürültüler, terör, huzursuzlukların kaynağında eğitim yetersizliği var. İnsanların zehirli fikirlerle maalesef yönlendirilmesi var. 15 Temmuz’da yaşanan FETÖ tehdidi arkasında da bu var. İnsanların duygularını sömürerek insanlığın başına bela olan bir terör örgütü çıktı. Nasıl bu hale geldi? Ortak değerlerimizi kullandılar. ‘Ne var işte yoksulla yardım ediyoruz’, ‘ihtiyaç sahiplerine yardım ediyoruz’ diye yardımseverlik duygularını sömürdüler.
‘ŞAKA MI?’ DİYE SORDUM: 15 Temmuz’da İstanbul’daki eve yeni gelmiştim, “şaka mı?” diye sordum. Büyük torunum Sena, koştu “Dede, bu askerler bizim değil mi neden insanları öldürüyorlar” dedi. 11 yaşındaki çocuğun muhakemesi asker üniforması giymiş alçaklarda bile yok. 15 Temmuz’da Türk milleti ne kadar asil olduğunu gösterdi. Bu alçaklara unutamayacakları bir ders verdi.
BAZEN OMUZ OMUZA NAMAZ KILARLAR: Ülkemizi bölmeye çalışan, başımızı ağrıtan meseleler var. 80’li yıllardan beri mücadele ettiğimizi bölücü terör var. FETÖ bir günde ansızın çıktı, 40 yıl çalıştı, bekledi. “Siz bunlarla ilgili önlemi neden almadınız?” diyorlar. Güzel soru. Terör örgütüne nasıl önlem alınır; silah çekerse, insan öldürürse, toplumu rahatsız ederse adını duyarsanız. Kapalı, saydam olmayan ilişkileri net olmayan bir örgüt. Kutsal değerleri birer birer yok eden alçak bir örgüt. Zaman zaman omuz omuza namaz kılar bazen de farklı yerden çıkarlar. Bu örgütle, bütün şer odakları ile var gücümüzle mücadele etmeye devam edeceğiz.
HACİVAT-KARAGÖZ GİBİ: Bir akıl var bunları Hacivat ve Karagöz gibi oynatıyor. 15 Temmuz’dan önce bir araya geldiler planladılar. Görev bölümü yaptılar; FETÖ ve BETÖ. Başarılı olacağı konusunda zerre sıkıntı yoktu. Evdeki hesap çarşıya uymadı. Her şeyi hesap ettiler, zırhlı birlikler, yargıda adamları var. Her yerde adamları var. Bir şeyi unuttular, halkı unuttular halkı. Halkın gücü tankın gücünü yenmiştir. Cuntacılar contayı yakmıştır. Millet bir kez daha ecdadından aldığı bu bayrağı daha da yükseklere çıkarmıştır. Böyle bir millet tarihte yok, dünyada yok. Helikopterden gelen mermilere göğsünü açan, ölümle dalga geçen bir millet dünyada da yok.
FETÖ SEPETİNE ATAYIM DEMEYİN: Birileri mağdurluk edebiyatı tutturdular gidiyorlar, darbeyi yapanlar mağdur da darbeden hayatı karartılanlar mağdur değil mi? Asıl mağdur millettir. Şimdi zamanı mı bunların avukatlığına soyunmak, darbecilere cesaret vermek. Bu ülkeye hizmet değil, vatanseverlik hiç değil. Üniversitelerimiz, kamu, yargı, ordu, polis devletin temel güvenlik unsurları içinde örgüt mensupları ayıklanacak. Husumetlerimiz varsa kırgınlıklarımız varsa rakip olmuşsak, “Aman fırsat elime geçti FETÖ sepetine atayım” diye bir şey yaparsanız çok büyük bedeli olur. Yalnız vicdani bedeli değil hukuki sonucu da olur. Dikkatli davranacaksınız. İntikam ve merhamet duygusuyla değil adalet duygusuyla hareket edilecek. Bunları yargıya teslim edeceğiz.
Cuma namazını o camide kıldı

Üst akıl bunları  Hacivat-Karagöz  gibi oynatıyor


Yıldırım, cuma namazını, 15 Temmuz’daki darbe girişimi gecesi sala okuduğu için üç kişi tarafından tartaklanan müezzin Mehmet Kuzgun’un görev yaptığı Narlıdere’deki Kutlu Yalvaç Camii’nde kıldı. Yıldırım, namaz sonrası Kuzgun ile sohbet etti ve geçmiş olsun dileklerini iletti.