Gündem Uyuşturucu çetesinden akılalmaz yöntem!

Uyuşturucu çetesinden akılalmaz yöntem!

07.12.2018 - 11:12 | Son Güncellenme:

İstanbul'da, son 10 günde 6 ilçede düzenlenen operasyonlarda 81 kilo uyuşturucu ele geçirildi. 7 ayrı ilçede düzenlenen operasyonlarda yakalanan uyuşturucunun bir kısmının, kayısı pestili, cam şekerler ve masa örtülerine emdirilmiş halde ele geçirildiği öğrenilirken, son bir yılda yapılan çalışmalarda ise 9 ton 65 kilo uyuşturucu ile 6 milyon 500 bin adet hap ele geçirildi.

Uyuşturucu çetesinden akılalmaz yöntem

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri 26 Kasım ile 6 Aralık arasında 7 ayrı operasyon düzenledi. Düzenlenen operasyonlar arasında Başakşehir’deki bir adrese yapılan baskın dikkat çekti. Narkotik uzmanlarının günlerce süren takibi sonrasında düzenlenen operasyonda İ.D. isimli zehir satıcısı gözaltına alındı. Adreste yapılan aramalarda 23 kilo 400 gram Eroin, 21 kilo 400 gram Skunk (Hibrit Esrar) , 1 kilo Kokain, 450 gram ağırlığında ecstasy hap ele geçirilirken, yakalanıp gözaltına alınan şüphelinin, “torbacı” olarak tabir edilen sokak satıcılarına uyuşturucu temin eden aracılara uyuşturucu satan şahıs olduğu belirlendi.

Haberin Devamı

Narkotik timlerinin dikkat çeken diğer bir çalışması Atatürk Havalimanı Kargo Terminali’nde gerçekleşti. Kanada’ya giden bir kutuyu şüpheli olarak değerlendiren ekipler, dedektör köpeklerle aradığı kutu içerisinde masa örtülerine emdirilmiş 6 kilo Afyon Sakız’ı ele geçirdi. Yine Başakşehir’de bir kargo firmasında yaptığı çalışmalarda yine Kanada’ya gönderilen kayısı pestiline emdirilmiş 3 kilo 560 gram Afyon sakızı ele geçiren ekipler, Belçika’ya gönderilen bir başka kargo paketinde ise şeker kaplamalarına emdirilmiş 7 kilo 500 gram Afyon Sakız’ı ele geçirdi.

Uyuşturucu çetesinden akılalmaz yöntem

Sokak satıcılarına yönelik olarak Şişli’de düzenlediği operasyonda, bir miktar uyuşturucu ile Kaleşnikov (AK-47) marka uzun namlulu silah ve 3 ruhsatsız tabanca ele geçiren ekipler, Üsküdar ve Gaziosmanpaşa’daki yine sokak satıcılarına yönelik olarak düzenlediği baskında ise farklı miktarlarda Hint Keneviri, ecstasy hap, kokain ve eroin ele geçirdi.

Haberin Devamı

Son 10 günde düzenlediği 7 ayrı operasyonda 14 uyuşturucu satıcısını yakalayıp gözaltına alan narkotimlerin, işlemlerin ardından adliyeye sevk ettiği 14 şüpheli isimden 8’i tutuklanırken, operasyonlarda toplam 23 kilo Eroin, 40 kilo Skunk, 1 kilo kokain, 17 kilo Afyon Sakız’ı, 2 bin Ecstasy hap ile uyuşturucudan temin edildiği değerlendirilen 10 bin Dolar ve 50 bin lira para ele geçirildi.

10 günde 81 kilo uyuşturucu ele geçiren İstanbul narkotik ekiplerinin 2018 yılı sonuna 3 hafta kala toplamda yakaladığı uyuşturucu miktarı ise 9 ton 065 kilo oldu. Yine bir yılda 6 milyon 500 bin hap ele geçiren narkotik ekiplerinin toplam 43 bin olaya müdahale edip 60 bin 227 kişiye de uyuşturucudan işlem yaptığı öğrenildi.