Gündem Uzman çavuş astsubayı vurdu

Uzman çavuş astsubayı vurdu

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kilis’in Elbeyli ilçesinde Suriye sınırındaki hudut karakolunda görevli uzman çavuş, tartıştığı astsubayı tabancayla öldürerek kaçtı. Uzman çavuş, güvenlik güçlerince Elbeyli ilçe merkezinde yakalandı.

Uzman çavuş  astsubayı vurdu

Suriye sınırındaki Şehit Yalçın Nane Hudut Karakolu’nda görevli Astsubay Murat Topçu ile Uzman Çavuş H.K. arasında önceki gece tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın ardından Astsubay Topçu, karakoldaki odasına gitti. Ancak, Topçu’nun peşinden giden H.K. burada devam eden tartışma sırasında öfkelenerek üzerindeki beylik tabancasını çıkarıp ateşledi. Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Topçu, karakola çağırılan ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi. Eşi hamile olan Topçu’nun cenazesi, Kilis’te yapılan incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

H.K., yaşananların ardından karakoldan kaçtı. Polis ve asker, firar eden uzman çavuşun bulunması için sınır hattı ve çevre köylerde arama çalışması başlattı. H.K., güvenlik güçlerince Elbeyli ilçe merkezinde yakalandı.

Kızını göremedi

Topçu’nun Çiçekli köyünde yaşayan ailesine olay, dün öğle saatlerinde bildirildi. Acı haberi alan aile yasa boğuldu, 8 aylık hamile eşi Pembe Topçu ile annesi Ümmühan Koç hastaneye kaldırıldı. Köydeki evlerinin önündeki taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul eden baba Şirin Topçu ile astsubayın kardeşi Dursun Topçu’nun da çok üzgün oldukları görüldü.

Özel bir dersanede matematik öğretmenliği yapan ve kısa süre sonra kız bebek düyaya getirmesi beklenen Pembe Topçu’nun hastanede gözetim altında tutulduğunu belirten yakınları, Astsubay Murat Topçu’nun 20 gün sonra gelerek, doğumdan sonra eşini ve kızını alarak Kilis’e gitmeyi planladığını anlattılar.