Siyaset Uzman erbaşların sorunlarını dinledi

Uzman erbaşların sorunlarını dinledi

22.05.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, emekli ve muvazzaf uzman erbaşlarla bir araya gelip sorun ve taleplerini dinledikten sonra çözümü için talimatlar verdi.

Uzman erbaşların sorunlarını dinledi

Milli Savunma Bakanlığı’nda ilk kez gerçekleştirilen geniş kapsamlı toplantı basına kapalı yapıldı. Uzman erbaşlarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Akar’ın şunları söylediği öğrenildi: “Generali, subayı, astsubayı, uzman erbaşı hepimiz omuz omuza bir mücadele içindeyiz. Ülkemizin birliği, bütünlüğü, güvenliği, asil milletimizin egemenlik ve bağımsızlığı, gelecek nesillerin güvenliği için bir mücadele içindeyiz. Bu konudaki risk, tehdit ve tehlikeleri ortadan kaldırmak için dağ-bayır, gece-gündüz, yağmur-çamur, yaz-kış, kara-hava-deniz demeden hep birlikte elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Bugüne kadar da çok şükür verilen görevleri başarıyla yerine getirmek hepimize kısmet oldu. Burada uzman erbaş ve erlerimiz, sözleşmeli er ve erbaşlarımız ayrım yapmaksızın elini taşın altına koyuyor, büyük bir azim ve kararlılıkla en son teröristi de etkisiz hale getirebilmek için mücadele veriyor. Uzmanlarımızın yaptıkları başarılı işler hem büyük fedakarlık hem de birer kahramanlık örneğidir.”

Haberin Devamı

Konuşmasının ardından emekli ve muvazzaf erbaşların taleplerini tek tek dinleyen Akar, sorunların çözümü için talimatlar verdi. Toplantıda, bugüne kadar uzman erbaşların özlük haklarında yapılan iyileştirmeler ve bununla ilgili devam eden çalışmaların da gündeme geldiği öğrenildi. Uzman erbaşların özlük haklarının iyileştirilmesine yönelik yapılacak yasal düzenlemelerin de ele alındığı toplantıda, uzman erbaşların rütbe işaretlerinde yapılması tasarlanan değişikliklerin de konuşulduğu belirtildi.

‘Bakan müjde verdi’

Uzmanlar Derneği Genel Başkanı Yakup Toprak, taleplerinin tamamını aktardıklarını ifade ederek, “Hassasiyetle eğildiler. Sorunlarımızın çözülmesi için talimatlar verdiler. Bu talimatlar çerçevesinde inşallah sorunlarımız çözülecektir. Uzman çavuşların kronikleşmiş sorunlarının çözümü için talimatlar verdiler. Bunu görmekten çok mutlu olduk” dedi. Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği Genel Başkanı Ömer Doğan da toplantıda sorunlarının hepsini iletme şansı bulduklarını söyleyerek, “Bakanımız sorunlarımızın çözümü konusunda beklediğimiz müjdeleri bize verdi” diye konuştu.