Dünya Afganistan rahat nefes alamıyor!

Afganistan rahat nefes alamıyor!

30.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Afganistan, başkent Kabil’de cumartesi günü düzenlenen ve 100’den fazla kişinin ölümü, 235 kişinin de yaralanmasına neden olan bombalı saldırının ardından yine sarsıldı.

Afganistan rahat nefes alamıyor

Önceki gün askeri bir birliğe düzenlenen saldırıda 5 Afgan askerinin hayatını kaybettiği, 10 askerin de yaralandığı bildirildi. Afganistan Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, 5 silahlı saldırganın Kabil’in batısındaki 111. ulusal askeri birliğe girmeye çalıştığı belirtildi. Karanlıktan yararlanan saldırganlardan birinin askeri bölge girişinde üzerindeki bombayı patlatarak diğer saldırganların girişine yol açmaya çalıştığı kaydedilen açıklamada, saldırganlarla çatışmaların 4 saat sürdüğü, 3 saldırganın ölü, birinin ise sağ ele geçirildiği ifade edildi. Saldırıyı DAEŞ üstlendi.

‘Mücadele edeceğiz’

Ülkede son bir ayda Taliban ve DAEŞ tarafından gerçekleştirilen 22 saldırıda, çoğunluğu sivil 282 kişi hayatını kaybetti, 500’den fazla kişi de yaralandı. Yaklaşık 40 yıldır işgal, iç savaş ve terör olaylarının sürdüğü ülkede, son bir ayda terör saldırılarında artış yaşandı, en çok da başkent Kabil hedef seçildi.

Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani, ülkede artan terör saldırılarına ilişkin güvenlik güçlerinin teröristlere gereken cevabı vereceğini kaydetti. Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo’yu Kabil’de ağırlayan Gani, Afganistan’da barışın sağlanması için Endonezya’nın desteğini istediklerini ifade etti.

Haberin Devamı