Geri Dön
Uzmanpara Morgan Stanley'in karı yükseldi

Morgan Stanley'in karı yükseldi

Morgan Stanley'in karı ilk çeyrekte, gelirin iki kattan fazla arttığı hisse senedi yükleniciliği öncülüğünde yatırım bankacılığındaki canlanmanın etkisiyle yükseldi.

Morgan Stanley'in karı yükseldi

Morgan Stanley, 31 Mart'ta sona eren üç aylık dönemde 3,4 milyar dolar, hisse başına 2,02 dolar net kar bildirdi. Bu rakam bir yıl önce 3 milyar dolar, hisse başına 1,70 dolar olmuştu.

Haberin Devamı

CEO Ted Pick yaptığı açıklamada, "Güçlü net yeni varlık büyümesinin bir sonucu olarak, firma servet ve yatırım yönetimi genelinde 7 trilyon dolarlık müşteri varlığına ulaştı. Kurumsal menkul değerler de piyasalar ve yüklenim işlerinde güç kazandı" dedi.

Yatırım bankacılığı gelirleri bu çeyrekte bir yıl öncesine göre %16 arttı. Sabit gelirli yüklenim, artan tahvil ihracının etkisiyle üst üste ikinci çeyrekte de parlak bir nokta olmaya devam etti.

Danışmanlık gelirleri ilk çeyrekte yaklaşık %28 azalmış olsa da, hisse senedi yükleniciliği yaklaşık %113 artarak 430 milyon dolara ulaştı.

Morgan Stanley'in toplam geliri ilk çeyrekte bir önceki yılın aynı dönemindeki 14,5 milyar dolardan 15,14 milyar dolara yükseldi.

Haberin Devamı

Yatırım bankacılığı, hisse senetleri ve sabit gelirleri içeren daha geniş kurumsal menkul kıymetler bölümünün toplam geliri, bir önceki yılki 6,8 milyar dolara kıyasla 7 milyar dolar olarak gerçekleşti. Sabit gelirli alım satım gelirleri %4 düşerken, hisse senetleri %4 arttı. Varlık yönetimi geliri bir önceki yıl 6,6 milyar dolar iken 6,9 milyar dolara yükseldi.