Gündem Varis neden olur? Belirtileri nelerdir?

Varis neden olur? Belirtileri nelerdir?

26.04.2018 - 12:21 | Son Güncellenme:

Genel olarak damarlarda meydana gelen anormal şişliklere varis denilmektedir. Varis rahatsızlığı olan kişilerde daha çok gece vakitlerinde çeşitli kramplar görülür. Bu süreçte bacaklarda anormal derecede şişlikler görülebilir.

Varis neden olur Belirtileri nelerdir

Aslında varis rahatsızlığını bacaklarda bulunan toplardamarların anormal derece şişmesi olarak tanımlayabiliriz. Varis rahatsızlığı nedeniyle bacaklarınızda hoş olmayan görüntüler oluşabilir. Varis rahatsızlığının ciddi bir rahatsızlık olduğunu söylememiz gerekir. Fakat bazı varis rahatsızlığı yaşayan bireylere uygulanan tedavi yöntemleri ile kalıcı çözümler sağlanabilir. Kalıcı çözümlerin sağlanamadığı varis rahatsızlıklarının da olduğunu söylememiz gerekir.

Haberin Devamı

Toplardamarın genişlemesi ciddi bir problemdir. Toplardamarın genişlemesiyle birlikte damarlarda kan pıhtılaşmaları görülebilir. Varisin bir diğer nedeni ise kılcal damarlardır. Kılcal damarlarda oluşan kanamaların asıl nedeni günümüzde hâlâ tespit edilemeyen bir durumdur. Genelde güçsüz olan kılcal damarlarda çeşitli kanamalar görülmektedir. Varis rahatsızlığı çeşitli kategorilere ayrılmıştır.

Büyük varisler

Büyük varisler gözle rahatlıkla görülebilen bir varis türüdür. Derideki çıkıntı bariz bir şekilde görülür.

Orta boy varisler

Orta boy varisler de gözle rahatlıkla görülebilen varis türlerinden biridir. Fakat şişlikler büyük varisler kadar net değildir.

Kılcal varisler

Bu varis türü deride herhangi bir çıkıntı yapmaz. Bu sebeple gözle rahatlıkla görülen varis türlerinden değildir. Genellikle mor renklidirler.

Haberin Devamı

Varis belirtileri nelerdir?

Varislerin ilk evreleri gruplara ayrılmıştır. Varis ilk evrelerinde sadece görüntüden ibaret olabilir. Sadece görüntüden ibaret olmayan varis türleri de mevcuttur. Bunlar ileride çeşitli sağlık problemlerine yol açabilir. Bu sebeple vakit kaybetmeden ilgili hekimlere başvurmak gerekmektedir. Hastalık evrelerinden bahsedecek olursak ilk evre kılcal varislerdir. Bu dönemde varis rahatsızlığı herhangi bir sorun teşkil edecek kadar sıkıntı verecek bir halde değildir. Bu sebeple rahatsızlığı yaşayan kişiler tarafından pek dikkate alınmaz. Bu çok büyük bir yanlıştır. Varis şikâyeti belirtileri kendini gösterir göstermez hemen ilgili hekimlere başvurmak gerekmektedir. Kılcal varis döneminden itibaren kademeli olarak sıkıntılar artmaya başlar. Önce daha belirgin varisler görülür. Büyük varislerin görülmesiyle birlikte artık ağrılar da dayanılmayacak boyutlara ulaşabilir. Hatta ayakkabı giymede çeşitli sorunlar yaşayabilirsiniz. Daha sonra yaralara kadar giden çeşitli sağlık problemlerinin görülmesi muhtemeldir.