Siyaset Vekile 8 implant 12’ye çıkarılıyor

Vekile 8 implant 12’ye çıkarılıyor

11.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

TBMM Başkanlık Divanı, bugünkü toplantısında hem milletvekilleri hem de Yargıtay ve Danıştay’ı yakından ilgilendiren kritik bir karara imza atacak.

Vekile 8 implant 12’ye çıkarılıyor

Yeni ve eski milletvekilleri, dışarıdan bakan atananlar ve bunların bakmakla yükümlü oldukları yakınlarına tedavi yardımına ilişkin yönetmelikte değişikliğe gidecek olan TBMM, tedavi yardımı artışını 2019’dan itibaren TÜFE’ye bağlayacak.
Yönetmelikte yapılan değişikliğe göre milletvekilleri ve bakmakla yükümlü oldukları yakınları için sekiz olarak belirlenen diş implant hakkı, her bir çene için altı olmak üzere 12’ye çıkarılacak. Düzenlemeyle işitme cihazında her bir kulak için 3 bin TL olmak üzere 6 bin TL, gözlük çerçevesi için 350 TL, gözlük camı için 200 TL destek ödemesi yapılacak.
TBMM kulislerinde Meclis yönetiminin tedavi giderlerini TÜFE’ye endekslenmesinde bir kaç neden konuşuluyor. Öncelikle Meclis yönetiminin milletvekillerine sağlık harcamaları için yapılacak her artışın “kıyak” olarak tartışılmasından rahatsız olduğu belirtiliyor. Bir diğer sebebin ise son KHK’da Yargıtay ve Danıştay mensuplarının sağlık harcamalarının da milletvekillerine endekslenmesi olduğu dile getiriliyor. l ÖNDER YILMAZ Ankara

Yazarlar