Gündem Vekilin kelepçe şikâyetine garip yanıt!

Vekilin kelepçe şikâyetine garip yanıt!

28.10.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Tedavi için hastane başvurusu yapan tutuklu HDP Milletvekili Ferhat Encu’ya, “kelepçe” şartı getirildi.

Vekilin kelepçe şikâyetine garip yanıt

Hastaneye kelepçeli gitmeyi reddeden Encu, durumu bir dilekçe ile Meclis Başkanı İsmail Kahraman’a bildirdi. Kahraman, Encu’ya yanıtında özetle şunları kaydetti:
“Anayasadaki kuvvetler ayrılığı ve hukukun üstünlüğü prensipleri karşısında, başkanlığımızın yargının bu yetkisini kullanmasına karşı bir tasarrufta bulunamayacağı malumunuzdur. Nitekim anayasanın 138. maddesinin 2. fıkrası hiçbir organ, makam, merci veya kişinin, yargı yetkisinin kullanılmasında mahkemelere ve hâkimlere emir ve talimat veremeyeceğini, genelge gönderemeyeceğini, tavsiye ve telkinde bulunamayacağını hükme bağlamıştır. Milletvekilleri; hukuk devletini, anayas’yı, yasaları kabul ederek ve demokrasiyi özümseyerek; tek bayrak, tek vatan, tek devlet ve tek millet bilinciyle ülkemizi daha ileri noktalara ulaştırma gayreti içinde olmalı ve olmaya devam etmelidir.”
HDP’den tepki
HDP’li Pervin Buldan ise yanıtı doğru bulmadığını, Kahraman ile hem kelepçesiz tedavi yönteminin hayata geçmesi hem de yanıtlarda daha dikkatli olunması konusunda görüşeceğini söyledi.