Gündem Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödemelerinizi Online Yapın!

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödemelerinizi Online Yapın!

27.04.2015 - 10:55 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama ve vergi borcu ödeme işlemlerinin internet üzerinden yapılması pek çok kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Vergi Borcu Sorgulama Ve Vergi Borcu Ödemelerinizi Online Yapın

Ülkemizde yaşayan her vatandaşın bazı sorumlulukları bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın devlete karşı bazı sorumlulukları da bulunmaktadır. Bu sorumluluklardan bir tanesi de vergi borcu ödemektir. Ülkemizde geliri olan her vatandaş vergi borcunu ödemesi gerekmektedir. Vatandaşların ödemesi gereken vergiler ise gelir düzeylerine göre belirlenmektedir. Hiç geliri olmayan vatandaşlardan ise devlet vergi istememektedir. Devlet vatandaşlardan aldıkları vergiler ile vatandaşların hayatlarını kolaylaştıracak çalışmalar gerçekleştirmektedir. Yani vatandaşın verdikleri vergiler yine vatandaşa hizmet olarak geri dönmektedir. Vatandaşlar ödemesi gereken vergi miktarlarını Gelir İdaresi Başkanlığının vergi dairelerine giderek öğrenebilirler. Vergi dairelerinden vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğimiz gibi vergi borcu ödeme işlemini de gerçekleştirebilmekteyiz. Vergi borcu sorgulama işlemini vergi dairelerine giderek yapabildiğimiz gibi internet üzerinden de online olarak gerçekleştirebiliriz. Sorgulama işlemini internet üzerinden 2 farklı şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Şifresiz olarak Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından internet vergi dairesi bölümünden kolaylıkla sorgulama yapabileceğiniz gibi E-Devlet şifreniz ile de E-Devlet internet sayfasından vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMA

Gelir İdaresi Başkanlığının internet sayfasından vergi borcu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için ana sayfanın sağ tarafında bulunan internet vergi dairesi bölümüne giriş yapmalısınız. Bu sayfada vergi dairesi işlemlerini görebileceksiniz. Bu işlemlerin en alt sırasında bulunan borç sorgulama seçeneğini seçtikten sonra karşınıza uyarılar sayfası çıkacaktır. Vergi borcu sorgulama işlemini yapmadan önce bu uyarıları dikkatlice okumalısınız ve sayfayı kapatmalısınız. Sayfayı kapattıktan sonra bazı kimlik bilgilerinizi sayfaya girmeniz gerekmektedir. Bu bölüme T.C. kimlik numaranızı, nüfus cüzdan seri ve numarasını, annenizin, babanızın, eşinizin veya çocuğunuzun kimlik numarası ve annenizin kızlık soyadının ilk ve ikini harfini sisteme girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten sonra son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girdikten sonra sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Vergi borcu sorgulama işlemini internet üzerinden E-Devlet şifreniz ile E-Devlet sayfasından da gerçekleştirebilirsiniz. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi girdikten sonra ana sayfada bulunan E-Hizmetler bölümüne giriş yapmalısınız. E-Hizmetler bölümünden Gelir İdaresi Başkanlığını bulduktan sonra alt seçeneklerinden vergi borcu sorgulama seçeneğini seçerek sorgulama işlemini tamamlayabilirsiniz.