Gündem Vergi borcumu internetten nasıl sorgularım?

Vergi borcumu internetten nasıl sorgularım?

12.06.2016 - 13:27 | Son Güncellenme:

Vegi borcu sorgulama işlemleri e-devlet sistemi üzerinden kolayca yapılabilmektedir. Ayrıca Gelir İdaresi Başkanlığı’na ait sistemler üzerinden de vergi borcu sorgulamak mümkündür. Bu sistem üzerinden araç vergi borcunu ödemek de mümkündür.

Vergi borcumu internetten nasıl sorgularım

İnsanlar belirli bir yaştan sonra iş hayatına girerler. Bu iş hayatının getirmiş olduğu bazı sorumluluklar vardır. Bu sorumluluklar kendi işini yapan vatandaşlar için biraz daha fazla olmaktadır. Ancak en önemlisi devletimize karşı olan sorumluluklarımız olarak karşımıza çıkar. Devlete karşı olan en büyük sorumluluğumuz vergilerdir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bir sözünde de bahsettiği gibi Vergilendirilen kazan kutsaldır sözü dikkat çekmektedir. Bu sözden de yola çıkarak vergi her vatandaşın devlete karşı olan sorumluluklarından biri olarak bilinmektedir. Vergi borcu olduğunu düşünen vatandaşlar eskiden vergi dairesi müdürlüğü şubelerine gitmekteydiler. Ancak gelişen iletişim ve etkileşim sisteminin en önemli elemanı olan internet sistemi sayesinde devletimiz vergi borç sorgulama işlemini online sistemler üzerinden vatandaşlarına sunmaktadır.

VERGİ BORCU SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Devletimizin vatandaşlarına sunmuş olduğu resmi internet sitesi olan e Devlet çatısı altında tüm kamu kurum ve kuruluşlarının internet şubelerini barındırmaktadır. Bu sayede insanlar vakit kaybı yaşamadan internet üzerinden evden, iş yerinden kısaca herhangi bir ortamda resmi işlemlerini kolay bir şekilde gerçekleştirebilmektedir. Ancak bu e Devlet sistemi üzerinden işlem yapabilmek için e Devlet üyeliğinizin bulunması gerekmektedir. e Devlet üyeliği bulunmayan kişilerin yapması gereken ilk işlem herhangi bir PTT şubelerine kimlik belgeleri ile gitmek olacaktır. PTT şubesindeki vezne görevlisine e Devlet üyeliği almak istediğini belirtmesi e Devlet üyeliği alması için yeterli olacaktır. Bu işlem PTT Şubesi 2 TL tutarında küçük bir miktar ücret talep etmektedir. Bu işlemin de ardında T.C. kimlik numaranız ve PTT şubesinden almış olduğunuz şifreniz ile e Devlet sistemine giriş yapabilirsiniz. İlk giriş yaptığınız anda sistem sizden otomatik olarak kişisel kimlik bilgilerinizi ve PTT şubesinden almış olduğunuz tek kullanımlık şifrenizi kendi belirlemiş olduğunuz şifre ile değiştirmenizi isteyecektir. Bu işlemin de ardından e Devlet üyeliğiniz kullanıma hazır olacaktır. Tüm kamu kurum ve kuruluşları üzerinde bulunan resmi işlemlerinizi e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilirsiniz.

e Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirilen işlemlerden biride vergi borç sorgulama işlemi olarak bilinmektedir. Devletimiz vergi dairesi müdürlüklerinden yapılan bu işlem şimdilerde e Devlet platformu üzerinden gerçekleştirilebilmektedir. e Devlet sistemi üzerinde bulunan arama motoruna vergi borç sorgulama yazmanız halinde açılacak sayfa üzerinde vergi kimliğinizi doldurarak vergi borç sorgulama işleminizi basit bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Bu sistem üzerinden yapılan vergi borç sorgulama işleminin en büyük artısı vergi dairesi şubelerinde kaybedilen zamanın olmaması olarak bilinmektedir. İnterneti sistemi sayesinde bu zaman kaybı yaşanmamaktadır. Evden, iş yerinden yada herhangi başka bir yerden internet bağlantısı kurmanız halinde vergi borç sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Sizde vergi kimliğiniz yada bu geçmişten bu güne kadar ödemiş olduğunuz vergiler hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız e Devlet sistemine giriş yaparak vergi borç sorgulama işlemini yapabilirsiniz.