Ege Vestas da rüzgâr türbini üretecek

Vestas da rüzgâr türbini üretecek

24.02.2017 - 05:29 | Son Güncellenme:

40 milyon euro yatırım yapan LM Wind Power’dan sonra Vestas da ilçede fabrika kurmak için harekete geçti. Vatansever,  “Rüzgârımız, teşvikimiz mevcut” dedi...

Vestas da rüzgâr türbini üretecek

Yenilenebilir enerjide çok önemli potansiyeli barındıran Türkiye, 2023 yılında toplam kurulu gücünün yüzde 30’unu bu kaynaklardan elde etmeyi hedefliyor. Bu alanda yapılacak yatırımlara, 5. bölge teşviki alan yatırımcılar, yenilenebilir enerjinin merkez üssü Bergama’ya yatırım yapmaya devam ediyor. 40 milyon euroluk yatırım yapan ve haziran ayında üretime geçecek olan Danimarkalı LM Wind Power şirketinden sonra, aynı ülkeden Vestas da yatırım yapmak için harekete geçti.

Haberin Devamı

Bergama Organize Sanayi Bölgesi’nin (BOSBİ), yatırımcıların adresi olduğunu belirten Başkan Hüseyin Vatansever, Vestas’ın da bölgeye gelmesiyle rüzgâr türbini üretiminde büyük bir adım daha atılacağını söyledi. Vatansever, “Dünya devi Vestas’ı BOSBİ’ye kazandırmak için kapsamlı bir plan hazırladık. Vestas, 33 yıldır Türkiye’de faaliyet gösteriyor ve bugüne kadar ülkemizde 1500 Megavat’ın üzerinde rüzgâr enerjisi kurulumu yaptı. Vestas, 2016 Ekim’de Türkiye’de yatırım yapma isteğini Grup Başkanı seviyesinde beyan etmişti. İzmir, üç kanat fabrikasına sahip olan Türkiye’deki tek şehir ve pek çok Danimarkalı şirketin yatırımına ev sahipliği yaptı. Bergama OSB’ye Vestas’a ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyacağız. Rüzgârımız hazır, altyapımız hazır, teşvikimiz hazır, biz de hazırız” dedi.