Gündem Villada 13 çuval evrak

Villada 13 çuval evrak

09.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

MİT TIR’ları savcılarının avukatı Alp Değer Tanrıverdi, gözaltına alındı. Tanrıverdi’nin yakalandığı Gölbaşı ilçesindeki evde yapılan aramada 13 çuval evrak bulundu

Villada 13 çuval evrak

MİT TIR’larının durdurulmasına ilişkin soruşturma kapsamında tutuklanan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Süleyman Bağrıyanık ile tutuklu savcılar Özcan Şişman ve Aziz Takçı’nın avukatı Alp Değer Tanrıverdi, gözaltına alındı. Tanrıverdi’nin kaldığı Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki 4 katlı apartmanda yapılan aramada 13 çuval evrak bulundu.
Adana ve Hatay’da MİT kontrolündeki TIR’ların 19 Ocak 2014’te yasa dışı yollarla durdurulmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında MİT TIR’larının durdurulmasında görev alan eski Adana Cumhuriyet Başsavcısı Bağrıyanık ile savcılar Ahmet Karaca, Takçı ve Şişman tutuklanmıştı. Savcılar, daha sonra Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından meslekten ihraç edilmişti. Soruşturma sürecinde TIR’ların Ankara’dan itibaren takip edildiği, ihbarı ise Hatay İl Jandarma Komutanlığı’nın İstihbarat Şubesi’nde görevli bir askerin yaptığı belirlenmişti. O dönem Adana Jandarma Bölge Komutanı olan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu da aynı soruşturma kapsamında tutuklanmış, hakkında hazırlanan iddianamede “MİT’e ait yardım TIR’larının aranması eylemlerinin, FETÖ/PDY terör örgütü içinde yer aldığı tespit edilen sanıklar tarafından gerçekleştirildiği, Türkiye Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapamaz hale getirmeye çalıştıklarının anlaşıldığı” belirtilmişti. Tuğgeneral Celepoğlu’nun adı 15 Temmuz darbe girişimi sonrası için darbecilerin hazırladığı görevlendirme listelerinde de yer almış ve TSK’dan ihraç edilmişti.
Adana Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında avukat Tanrıverdi hakkında da yakalama kararı çıkarıldı. Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilen yakalama kararının ardından Tanrıverdi dün Gölbaşı ilçesindeki evinde gözaltına alındı. Tanrıverdi’nin evinde yapılan aramada, soruşturmaya ilişkin “devlet sırrı” niteliğinde 13 çuval evrak ele geçirildi. Yapılan aramada tutuklu eski savcı Takçı’ya ait bilgisayarlara da el kondu. Evde, tutuklu eski savcılar Takçı ve Ahmet Karaca’nın ailelerinin de bulunduğu öğrenildi. Karaca ve Takçı’nın eşlerinin de ifadesi alınıyor. Bu ifadelerin ardından gözaltına alınıp alınmayacaklarına karar verilecek.
Bulunan evrak içinde Adana bölgesinde yapılan usulsüz telefon dinlemelerine ilişkin savcılık kararı ve diğer kayıtların ve özellikle MİT’e yönelik dinlemelere ilişkin belgelerin bulunduğu değerlendiriliyor.