Vitrin Eyvah! Selülit

Eyvah! Selülit

10.06.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Eyvah! Selülit

Eyvah Selülit


Gelen her yazla birlikte selülitleriniz artıyor ve her sene giydiğiniz eteklerin boyları uzuyorsa, bu yazı tam size göre. Selülitten kurtulmak isteyenler için bu işin abecesini yazdık


       Selülit nedir ?
       Selülit, derinin hemen altındaki yağ dokusuyla ilgili bir hastalık olarak kabul edilebilir. Gerçek tıbbi tanım ise şöyle: Selülit, cildin bağ dokusunda ağrılı modüllerle seyreden, epidermiste portakal kabuğu görünümü yaratan, kıvrıntılı görünümlü bir problem. Kısaca, cildinizin üzerinden yağlarınızın portakal kabuğu gibi gözükmesi.

       Nedenleri
       1. Genetik faktörler 2. Hormon bozuklukları 3. Kan dolaşımı bozuklukları
       4. Bağ dokusu zayıflığı 5. Kötü alışkanlıklar (beslenme, duruş bozuklukları, alkol, hareketsizlik) 6. Psikolojik faktörler

       Ne zaman ortaya çıkar?
       1. Gelişme dönemi: Vakaların yüzde 12’si,
       2. Hamilelik: Vakaların yüzde 20’si,
       3. Menopoz öncesi: Vakaların yüzde 25’i,
       4. Tüm yaşlarda: Vakaların yüzde 43’ü olarak saptanmıştır.
       5. Şişman, normal veya zayıf kadınlar eşit oranda selülitten etkilenir.

       Yapılması gerekenler
       1. Öncelikle sodyumu (tuz) azaltın.
       2. Yağ tüketiminden kaçının. Bitkisel yağı tercih edin ve bunu da mümkün olduğunca az kullanın.
       3. Şekeri azaltın.
       4. Alkolü azaltın. İçerseniz, kırmızı şarabı tercih edin.
       5. Kahveyi ve kolayı az için.
       6. Öğününüze bol miktarda salata ve sebze dahil edin. Sebzeleri mümkün olduğu kadar taze yemeye özen gösterin, çünkü sebze pişirildiğinde içindeki vitamin azalabilir. Bu yüzden onları çiğ yiyin veya çok kısa bir süre, az suda pişirin. Buharla ya da mikrodalga ile pişirmek vitamin kaybını azaltır ve lezzeti korur.
       7. Yemek ve meyve arasında en az iki saat geçmesini bekleyin, bunların aynı zamanda yenmesi yağ emilimini arttırabilir.
       8. Protein ve karbonhidratları aynı zamanda yemeyin. Çünkü, proteinleri sindiren enzimler, asidik ortamda çalışmayı tercih ederken, nişastayı sindiren enzimler alkalik ortamı tercih eder. İkisi bir arada çalışmak zorunda kalırsa, tam verim alınamaz.
       9. Bol bol su için. Mümkünse su tüketiminde günde iki litrenin altına düşmeyin.
       10. Günde bir sefer selülitli bölgelere kuru fırça masajı yapın.
       11. Haftada bir kez vücut peeling’i uygulayın ve soğuk su tutun.
       12. Bol bol hareket edin, yürüyüş yapın, bisiklete binin, yüzün.

Tedavi Yöntemleri

       Kozmetik kremler
       Biotherm, Lancome, Roc, Dead Spa Magik, Vichy, Clarins, Lancaster, Christian Dior, Sothys, Stendhal ve Orlane’in selülit kremleri piyasada mevcut. Sabah - akşam düzenli kullanım sonucunda selülit seviyesinde belirli bir oranda azalma sağlayan bu ürünler, ekstra bir masaja gerek duymadan etkisini gösteriyor.

       Beauty Modellage
       Selülitlerin yok edilmesini sağlayacak yöntemlerden biri de Beauty Modellage. Bu yöntem selülitlerin en azılı düşmanı. Bu yöntem bedenin incelmesini, düzgün bir forma kavuşmayı ve sarkıklıkların yok olmasını da sağlıyor. Bu yöntemi uygulamadan önce, kişinin genel formuna bakılıyor. Yağların vücuttaki dağılımına göre de uygulamaya başlanıyor. Önce selülitli bölgelere yüksek titreşimli aletle selülit masajı yapılarak lenf sistemi harekete geçiriliyor. Ardından özel selülit jeli yediriliyor. Sonra hamur halindeki özel modelaj maskesi dökülüyor. İçeriğinde bitki özleri bulunan maskenin ısısı 0 dereceden 42 dereceye kadar yükseliyor. Oluşan ısıyla bitki özlerinin deri altına nüfuz ederek metabolizmayı çalıştırması sağlanıyor. Metabolizma, selülitleri atarken bağ dokuları sıkışıyor. Lenf sistemi harekete geçiyor ve selülitli bölgelere yeterli dolaşım sağlanıyor.
       Başarılı sonuç alabilmek için, haftada üç kez bu seremoninin uygulanması gerekiyor. Toplam olarak da kişinin vücut yapısına göre, 10 ile 15 seans arasında devam etmek şart. Eğer kurallara ve yiyeceklere dikkat edilirse, bu yöntemle kalıcı şekilde 6 - 10 kilo da verilebilir. Beauty Modellage’ın seansı, masajla birlikte 25 milyon TL.

       Enes Bio Estetik Center
       Anadolu yakası: Bağdat Cad. No:391 D:4, Şaşkınbakkal - İstanbul / Tel: 0216 363 16 73
       Avrupa yakası (merkez): Ceylan Inter Continental Otel P. Katı Askerocağı Cad. No:1, Taksim - İstanbul / Tel: 0212 231 21 21

       Thalgo yöntemi
       Glori Sağlık & Güzellik Merkezi’nde uygulanmaya başlanan bu bakımda deniz ürünlerinden elde edilen yosunlarla vücudun inceltilmesi, rahatlaması ve sıkılaşması sağlanıyor. Kişi önce 36 - 37 derece basınçlı su içinde yirmi dakika kadar bekletiliyor. Bu küvetlerin amacı, yosunların kan dolaşımını hızlandırarak vücudun sağlıklı bir şekilde zayıflamasını ve rahatlamasını sağlamak. Toksin atıp metabolizmayı hızlandırmak. Uygulama özel yağlarla birleştirildiğinde yosunların etkisi artıyor. Tedaviye özel serum masajıyla devam ediliyor. Sonra, 20 dakikalık bir selülit maskesi uygulanıyor. Bu maske selülitlerin dışarı atılmasını sağlıyor.

       Glori Sağlık & Güzellik Merkezi
       Bağdat Cad. Gökmen Apt. No:132/ :9, Feneryolu - İst. / Tel: 0216 449 26 11 (3 hat)

       Vacustyler: Uzay teknolojisi
       Vacustyler, High Care Medical tarafından geliştirilmiş, en son teknoloji ile selülit tedavisine ulaşmış bir alet. İşleyişinin temel prensibi uzay araştırmalarına dayanıyor. Vacustyler basınç ve çekim gücüyle işlemekte. Alçak basınç sırasında bacaklara kan ve oksijen pompalanırken, yüksek basınç esnasında kirli kan ve toksinler damarlarınız ve lenf kanalları vasıtasıyla dışarı atılıyor. İşlem.üç aşamada gerçekleşiyor: Toksinlerden arınma, yağ çözme, sıkılaştırma.
       Bu alet selüliti tedavi ederken, diğer yandan da sağlıklı kalmanızı sağlıyor. Özellikle masa başında çalışan, az hareket edenler için büyük yararı var. Vacustyler şu anda yalnızca Natalie Güzellik Merkezi’nde bulunuyor. 21 seanslık bir paket halinde sunulan tedavi 7 hafta sürüyor ve 1000 dolar.
       Natalie Güzellik Merkezi
       Bağdat Caddesi No: 489 / 7, Suadiye - İstanbul / Tel: 0216 478 02 02

       LPG sistemi
       LPG sistemi ile 20 seansta selülitlerin azaltılması hatta tamamen yok edilmesi mümkün. Tabii ki bu, selülitin derecesine ve cilt yapısına göre değişiyor. Bu süreçte tedaviye destek olmak için kişinin sigara, kahve, kolalı içecekler ve yağlı besinlerden uzak durması, günde 3 lt. su içmesi gerekir. Özel basınçlı, vakumlu ve silindirli bir sistem kullanılarak selülitleri oluşturan bağ dokusu yapışıklıklarının kırılması, cilt elastikiyetinin artırılması ve yağ dokusunun homojenizasyonu sağlanır. 20 seanslık LPG sisteminin toplam fiyatı 750 dolar.
       Bellaplast Estetik - Plastik Cerrahi Merkezi
       Tel: 0216 302 85 19 - 0216 467 00 50

       Mezoterapi
       Mezoterapi, uzun zamandan beri selülit konusunda en çok başvurulan tedavi biçimi. Mezoterapinin sözlük anlamı “orta deri tedavisiödir. Temeli, tedavi edilecek bölgeye 4 - 6 mm. uzunluğunda çok ince iğneler kullanılarak çok az miktarda ilacı lokal olarak enjekte etmeye dayanan, tamamen tıbbi bir eylem. Endikasyona göre değişen çeşitli ilaç karışımları 5 - 10 dakika içinde deri altına enjekte edilir. Mezoterapi seans aralıkları minimum 1 hafta olmalı, bir seansta enjekte edilen ilaç dozu 10 cc.’yi aşmamalı. Mezoterapide yan etkiler genellikle seans aralığına ya da dozaja dikkat edilmediği takdirde görülüyor. Bir seansının fiyatı 25 milyon lira.
       Estee Lazer - Akasyalı Sokak No:1/2, 4. Levent - İstanbul / Tel: 0212 284 84 57

       Turbo - Yex’in termoşortları
       Selülitle savaşmanın birçok yolu var, ancak dermatoloji uzmanlarına göre ısı artışı, kan dolaşımının hızlandırılması ve uzun süreli hafif masaj uygulanması en etkili tedavi yöntemlerinden biri. Turbo - Yex termoşortlar ve kemerler İ.Ü. Tıp Fakültesi Dermatoloji Ana Bilim Dalı ve Halk Sağlığı kürsüsünce test edilmiş ve antialerjik özelliği onaylanmış. Tedavinin cevap vermesi için şortun 2 ay her gün, günde en az 8 saat giyilmesi gerekiyor. Fiyatı, bedenine ve uzunluğuna göre 70 DM ile 115 DM arasında değişiyor.

       Masaj
       Selüliti kendi kendinize de tedavi edebilirsiniz. Philips patentli Cellesse SenseActive selülit masaj aleti, “vacumotion" sistemi ile donatılmış. Doğrudan cildin içindeki selülit tabakasına ulaşarak selülitli bölgeye yoğun biçimde masaj yapıyor.