Vitrin Geleceğin teknolojisine hazır olun

Geleceğin teknolojisine hazır olun

30.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Geleceğin teknolojisine hazır olun

Geleceğin teknolojisine hazır olun


İnsan-makine ve makine-makine bilgi alışverişinde kablosuz iletişimi sağlayacak Bluetooth teknolojisi ilk ürünleriyle piyasada.Bu teknoloji ile birbirinden ayrı çalışan elektronik aletler kablosuz olarak birbirleriyle bağlantı kurabilecek


       İlk defa Ericsson tarafından geliştirilen bu set radyo link yoluyla cep telefonunuzla bağlantı kuruyor.Bu ürünün önemi Bluetooth teknolojisini kullanan ve handsfree (eller serbest) özelliği taşıyan ilk ürün olması.Bu setle telefonunuzu 10 metreye kadar uzaktan kontrol edebilirsiniz.Telefonunuzdan uzaktayken de sesli arama yapabilir ya da cevap verebilirsiniz.
       Ericsson T36m telefon ile diğer mobil araçlar arasında kablosuz bağlantıyı sağlıyor. WAP özelliği sayesinde mobil internete ulaşımı,yüksek hızda data erişimini desteklemekte,böylece veri transferinde yüksek hız sağlamaktadır.

       Mitlerin telefonu Motorola’dan
       Motorola’nın ilk kez Bilişim 2000’de görücüye çıkardığı Accamplı The Watch tac bir kol saati ama aynı zamanda bir cep telefonu. 2001 yılında piyasaya çıkacak ürün sesli arama ve ses kaydı yapabiliyor. Ayrıca GSM 900, 1800, 1900 bantlarında çalışabiliyor. Cihaz hızlı yaşamı sevenleri hedefliyor.

       Cep telefonunda MP3 keyfi
       Ericsson’un 3 volt cep telefonları için ürettiği HPM -10 35 dakikalık müzik kaydı yüklenebilen bir multimedya kartı aynı zamanda portatif kullanım seti özelliği bulunan ,bir çift stereo kulaklıktan oluşuyor. Siz müzik dinlerken çağrı geldiğinde sistem otomatik olarak müziği kesiyor ,konuşmanız bittiğinde tekrar devam ediyor. MP3 çalar güç kaynağını tamamen telefondan alıyor ve telefonun tuşlarıyla kontrol edilebiliyor. Bilgisayarınızdan istediğiniz müzikleri yükleyebiliyorsunuz,stereo kulaklık seti ise mikrofon üzerindeki cevaplama tuşuyla gelen çağrıya cevap verebilmenizi ve telefonunuza el sürmeden sesli arama yapabilmenizi sağlıyor.

       En hafif kişisel projektör
       3M tarafından üretilen MP7630 2.3 kg ağırlığı ve 700 ANSI lümen ışık gücü ile seyahat eden yöneticilerin ihtiyaçlarına göre tasarlanmış.Video ,VCD, masaüstü ve dizüstü bilgisayarlarla uyumlu olan bu ürünle 3 boyutlu sunum yapabilmeniz de mümkün.

       Bu da Nokia’nın 4x4’ü
       Nokia 6250 suya ,toza ,şoka dayanıklı ve WAP destekli yeni performans telefonu. Standart cep telefonlarının sahip olduğu özelliklerin yanı sıra şoku abzorbe etme, çalışma saatleri, masraflar ve ilgili yorumları kaydeden ajanda, kronometre gibi özellikleri bulunuyor. 167 gram ağırlığında olan Nokia 6250 4.5 saate kadar konuşma süresi, 260 saate kadar bekleme süresine sahip

       Şirketinizden ayrı kalmayın
       Nokia 6210 cep telefonlarını iş aracı olarak kullanmak isteyen işadamlarına yönelik cep telefonu. Seyahat sırasında önemli bilgilere güvenilir ve rahat erişimin yanısıra WAP server aracılığı ile şirketin bilgi işlem bölümüne entegre olarak ıntranet ,e - mail, veri tabanları gibi kritik şirket bilgilerine erişim imkânı sağlıyor. 114 gram ağırlığnda 4,5 saate kadar konuşma süresi ,260 saate kadar stand by süresi var.

       İnternet ,SMS ve eposta cebinizde
       Motorola V 100 kişisel iletişimci telefonu handsfree kulaklıklarla bir GSM telefonu klavyeye dokunmadan konuşmaları başlatan ve sonlandıran sesli komut ,görüşmeleri bölmeden bilgi kaydedebilen Voice Note , dokunmatik klavye ve WAP özelliklerine sahip. Kurulabilen 5 zamanlı alarm saati,hem 40 karaktere kadar SMS hem de hatırlatmalar için bir “uyandırma çağrısı “ bulunuyor.