Vitrin Hey çocuklar! Zil çalıyor

Hey çocuklar! Zil çalıyor

02.09.2000 - 00:00 | Son Güncellenme:

Hey çocuklar! Zil çalıyor

Hey çocuklar Zil çalıyor


Okul alışverişi... Çok detaylı, ama bir o kadar da zevkli. Doğru adresleri ve alacaklarınızı biliyorsanız eğer. Veliler ve öğrenciler, bu yıl okul alışverişini çok daha keyifli bir hale getirmeye ne dersiniz?


       Hayatımızın unutulmaz anıları arasında yer alan öğrencilik yılları; ilk günkü heyacanımızla oturduğumuz sıralar, köşe bucak kaçtığımız sözlü yoklamalar, sınavlar, o zamanlar korkulu rüyamız olan ve çok sonra değerini anladığımız hocalar ve arkadaşlarla geçirdiğimiz dersler, yani okul günleri...Evet, yeni bir eğitim ve öğretim yılına başlamaya sayılı günler kalan şu sıralarda, veli ve öğrencileri bir alışveriş telaşı sarmış gidiyor. Önlükten yakaya, çoraptan ayakkabıya, pantolondan cekete, çantadan mataraya kadar kapsamlı bir alışveriş. Ama tabii ki okul alışverişi bununla sınırlı kalmıyor. Bir de bu işin hem çok renkli, hem de çok ayrıntılı olan kırtasiye bölümü var. Bir öğrencinin kırtasiye ihtiyaçları öyle düşünüldüğü kadar kolay değil. Ama sakın bunları dert etmeyin, iyi bir alışveriş programı ve uygun fiyatlarla bu işi zahmetsizce halledebilirsiniz.
       Mağaza ve marketlerin kırtasiye reyonları o kadar renkli ki... A’dan Z’ye her şeyi bulabilirsiniz. Çizgi kahramanların resimleriyle süslenmiş renkli defterler, rengârenk yazan kalemler, şeker gibi silgiler, şeffaf dosyalar ve daha neler neler...

       Yakalar kolalandı mı?
       Çocuğunuzla birlikte okul alışverişine çıktınız. Kurallar gereği istediği kıyafetle okula gidemeyeceğine göre bir okul kıyafeti almak zorundasınız. Ne mi alacaksınız? İlkokul için önlük, ama bilyorsunuz artık siyah değil mavi önlükler kullanılıyor. Kızlar için, düz, pileli hatta fiyonklu modeller bile düşünülmüş. Erkeklerde ise daha sade modeller üretilmiş. Bir yaka, çorap ve ayakkabıyla bu işi halledebilirsiniz. Eğer altıncı sınıf öğrencisi için kıyafet alacaksanız, biraz daha detay gerekiyor. Erkeklerde, genel olarak beyaz gömlek, gri pantolon, lacivert kravat ve ceket, süveter, hırka ve ayakkabıyla takımı tamamlayabilirsiniz. Kızda ise pileli ve ekoseli bir etek, gömlek, süveter, hırka ve ayakkabıyla, bu iş tamam. Unutmadan, anneler yakaları kolaladınız mı?

       Acaba hangisini alsam?
       Okul alışverişinin en detaylı bölümü kırtasiye. Çantayı doldurmak hiç de düşünüldüğü kadar kolay olmuyor, zor olan tarafı alternatifler arasında seçim yapmak. Çünkü defterden kaleme, cetvelden kalemliğe kadar o kadar çok çeşit renkte ve modelde ürün var ki, insan hangisini alacağını şaşırıyor. Öyle ki, bir araba kapıp, içini tıka basa kırtasiye reyonlarındaki renkli ürünlerle doldurmak istiyorsunuz. Üstelik bunun için öğrenci olmanız da şart değil. Bu yıl kırtasiye reyonları çok renkli, üstelik çok da sevimli. Hemen hemen her reyonda üzerinde çizgi kahramanların resimlerinin olduğu ürünlere rastlamak mümkün. Üzerinde Mickey ve Donald Dack resimlerinin bulunduğu, sırt ve beslenme çantaları, mataralar, balık şeklindeki kalemlikler, üzerleri çiçek desenli çanta ve beslenme çantasından oluşan takımlar bu yıl en çok tercih edilenler arasında.

       Çizgi kahramanlar her yerde
       Çizgi kahramanlar çocukların gönlünü ve zihinlerini fethettikleri gibi, aynı zamanda kırtasiye alanında hizmet veren üreticilerin de, bu yılki stratejilerini belirlemiş. Öyle ki; boyaların ambalajlarından defterlere, klasörlerden defter kaplarına kadar her şey, bu sevimli kahramanlar ile daha da çekici bir hal almış. Çocukların sevimli kahramanlarından, Limon ve Zeytin, Mickey Mouse, Donald Dack ve daha diğerleri... Hepsi, gerek çantalarda, gerekse defterlerdeki görüntüleriyle bizlere muzip bir gülümsemeyle merhaba diyorlar. Hele kalemler, aklınızın ucuna gelmeyecek güzellik ve renklerde. Eskidendi o sadece mavi, kırmızı ve siyah yazan tükenmezler. Artık; sarı, yeşil, pembe, turuncu yazıyor tükenmez kalemler ve tabii ki çeşit çeşit kurşun kalemler. Ya kalemtraş ve silgi çılgınlığına ne demeli? Silgiler sanki şeker gibi, renk renk, hem de kokulu. Bir an onların silgi olduğunu unutup şeker niyetine yiyebilirsiniz. Resim ve iş teknik derslerinde kullanılan, değişik şekillerdeki cetveller, iletki ve pergel takımları, maket bıçakları, yapıştırıcılar ve aklınıza gelebilecek her türlü kırtasiye malzemesi. Eğer çanta taşımaktan sıkıldım diyorsanız, onun için de çözüm var; çizgi kahramanlarla süslenmiş renkli klasörler hemen imdadınıza yetişiyor. Ayrıca resim ve çizim derslerinde kâğıtlarınızın buruşmasından bıktıysanız eğer, proje çantaları sayesinde bu dertten de kurtulabilirsiniz.

       Kırtasiye reyonunda yok yok
       Derslerde tuttuğunuz notları kaybetmekten şikayetçiyseniz, renkli bloknotlar sayesinde bu dertten de kurtulabilirsiniz. Artık defter modası da değişti, daha çok telli defterler tercih ediliyor. Defter kapları ise renkli şeffaf kapaklar ve daha dayanıklı olması için kalın kartondan düşünülmüş.
       Okula yeni başlayanların sayı saymasını kolaylaştırmak için, fasülye ve çubuklar ile sayı sayma araçları, boya ve hikaye kitapları da var. Derslere yardımcı olarak kullandığımız sözlükler belli yaş gruplarına göre hazırlanmış, ayrıca fizik, kimya, biyoloji derslerinde çocuklara yardımcı olacak ansiklopediler de unutulmamış. Yani kırtasiye reyonlarında yok yok.

       Teknoloji, öğrencilerin hizmetinde
       Teknolojideki gelişmeler, öğrenciler için evde ders çalışmayı ve ödev yapmayı zevkli hale getiriyor. Özellikle teknik özellikleri devamlı geliştirilen bilgisayar ve yazıcılar, günümüzde öğrencilerin en büyük yardımcısı. İlkokul çağındaki çocuklar için en uygun bilgisayar; yaratılıcıklarını, bilgilerini ve zekâlarını geliştirici, uygulamaları en kolay yoldan ve bilgiye çabuk ulaşmalarını sağlayan türden bilgisayarlar. Böylelikle çocuklar bilgiye daha kolay ve daha zevkli yollardan ulaşabilecekler.

       Paket programlar harika
       Bu çağdaki çocuklar, çeşitli dil programlarını, matematik, dil bilgisi, genel kültür gibi konularda eğitim veren programları piyasadan temin edebilecekler. Çünkü artık öğrenciler elektronik ortamda ders çalışıyor, ödevler hazırlıyor ve bunları görsel malzemeler ile destekleyerek sunuyor.

Metro GROSMARKET







Balinler



       Balinler’in bu fiyatları, toptan satış fiyatlarıdır.

Oficce 1 Superstore

       Kırtasiye ve ofis alanında renkli bir dünyayla tanışmak istiyorsanız eğer, Office 1 Superstore’a mutlaka uğrayın.




Yeşil Kundura




Compaq Bilgisayar




HP Bilgisayar




YKM



       Tüm ürünler Bonus Card avantajı ve taksit imkanıyla satın alınabiliyor.

Migros







Çarşı Mağazası

       Çarşı mağazalarında, Advantage Cart’ın 6 taksit ayrıcalığıyla okul alışverişinizi kolaylaştırabilirsiniz. Ayrıca Çarşı mağazalarındaki okul reyonlarından, 2 - 10 Eylül tarihleri arasında 40 milyon liralık Disney ürünü alışverişi yapan herkese, bir Disney çocuk saati hediye ediliyor.