Vitrin "Para harcamayı seviyorum"

"Para harcamayı seviyorum"

22.08.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

"Para harcamayı seviyorum"

Para harcamayı seviyorum
22 Ağustos 1998 Sahip olma duygusunun hoşuna gittiğini söyleyen pop - rock sanatçısı Teoman, bazen güzel diye rahatsız edici şeyler giydiğini de itiraf ediyor. İdil ENGİNDENİZ

* Siz de çağımıza uygun olarak bir tüketim çocuğu musunuz?
Evet, alışveriş yapmayı kesinlikle çok seviyorum. Para harcayınca mutlu oluyorum. Yiyecek alışverişi yapmayı bile severim, evde yemek yapmadığım halde... Dolabımda şimdiye kadar hiç giymediğim şeyler var. Hiçbir şey almasam beni birkaç yıl idare ederler.
* Nerelerden alışveriş yaparsınız?
Yiyeceği büyük marketlerden almayı seviyorum, her şeyi birarada bulabiliyorum oralarda. Çoğunlukla içecek alışverişi yaparım, dondurulmuş hazır yiyeceklerden de aldığım oluyor.
* Giysi alışverişi için özellikle tercih ettiğiniz yerler var mı?
Giyeceklerimi daha çok yurtdışından alıyorum ve genellikle ikinci el oluyorlar. Eskiden Topkapı'dan da alırdım ama artık yıktılar oraları. Bazen ilginç bir şey bulursam giymeyeceğimi bildiğim halde alabiliyorum. Orijinal şeylere karşı tuhaf bir tutkum var, bir de sahip olma duygusunu seviyorum. Ayakkabıya özel bir önem veririm.
* Gündelik yaşamdaki stiliniz nedir?
Spor olarak tanımlanabilir sanırım. Kolay kullanabileceğim şeyleri tercih ediyorum, örneğin fermuarlı ayakkabıları. Genellikle içinde kendimi rahat hissettiğim şeyler kullanıyorum ama bazen güzel diye rahatsız şeyler giydiğim de oluyor.
* Sahnede nasıl olmayı tercih ediyorsunuz?
Gün içinde ne giyiyorsam sahnede de onları giyiyorum aslında. Hatta bazen daha azını. Atletle dolaşmayı hiç sevmediğim halde sahneye atletle çıkabiliyorum, ortamın sıcaklığıyla ilgili bir şey bu.
* Ne tür müzik dinlersiniz?
Rock müzik dinliyorum tabii ama evde dışarıda dinlediğimden daha soft şeyleri tercih ediyorum. Mike Scott'u pek kimse bilmez ama ben çok seviyorum. Onun dışında U2, Nick Drake, Tindersticks dinlemekten hoşlanıyorum. Beyoğlu'ndaki dükkanlardan alışveriş yapıyorum. Burada bulamadığım bazı CD'leri yurtdışından aldığım da oluyor.
* Kitap okumaktan hoşlanır mısınız?
Evet. Yine Beyoğlu'ndaki kitapçıları tercih ediyorum. En çok roman okumaktan hoşlanırım. En son Milan Kundera'nın "Identity", Terry Eagleton'ın "Azizler ve Alimler" adlı kitaplarıyla Anthony Burgess'ın "Piyano Çalanlar"ını satın aldım, bugünlerde onları okuyorum.
* Evinizle uğraşmayı sever misiniz?
Hayır, pek değil. Dekorla ilgili şeyleri eskicilerden alıyorum. Birbiriyle son derece uyumlu, hesaplanmış şeyleri değil de böyle anlık alışverişlerle oluşturduğum dekorları seviyorum. Evimden de anlaşılıyordur zaten. (Teoman'ın evinde pembe duvarlar ve yeşil koltuklar belki de her şeyi özetliyor. Eski bir radyo, ahşap kütüphane, az sayıdaki küçük aksesuvar ve hepsinin içinde parlayan bir müzik seti. Zaten kendi de elektronik şeylere önem verdiğini söylüyor). Müzik ve video sistemi benim için çok önemli, en son bir Woody Allen filmleri seti aldım.
* Sürekli kullandığınız aksesuvarlarınız var mı?
Bir yüzük beğenip alıyor, sonra onu unutuyorum. Epey bir zaman sonra hala aynı yüzüğü taktığımı fark ediyorum ve onu çıkarıp bir yenisini takıyorum. Uzun bir süre de o gidiyor. Sonuçta her zaman üzerimde bir yüzük ve kolye olmasını seviyorum. 'Piercing'im var zaten kaşımda. Beyoğlu'nda bir arkadaşımın dükkanında yaptırdım.
* En sevdiğiniz renk nedir?
Hiç öyle belirgin bir renk gelmiyor aklıma. Ama en azından şunu biliyorum; giymeyeceğim renk yok.
* Yolculuk yapmak hoşunuza gider mi?
Aslında tembel bir adamım, çok dolaşmayayım, ağaçlık bir yerde hamağımda kitabımı okuyayım isterim. Dağ, bayır aşanlardan değilim yani. Yurtdışında New York ve Londra'yı severim. Türkiye'de de Kelebekler Vadisi'ne gittim ve Mavi Tur yaptım.

ALIŞVERİŞ NOTLARI
Saat: New York'ta bir Çinli satıcıdan almış. Markası Aka.
Gözlük: 15 - 20 gözlüğü var. Yurtdışı pazarlarından aldığı 5 dolarlık gözlükler bunlar.
Gece çıktığı yerler: Çubuklu Hayal Kahvesi, Kemancı, Godet, 14, 20, High Gud.