Vitrin Şifa deposu: Sumak

Şifa deposu: Sumak

18.07.2022 - 07:01 | Son Güncellenme:

Uzman Diyetisyen Betül Öztürk, Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan sumak bitkisinin güçlü bir antioksidan olduğu için çay olarak ya da salataların içerisinde sıkça kullanılması gerektiğini söyledi.

Şifa deposu: Sumak

Öztürk, sumak bitkisinin solunum yolu hastalıkları ve enfeksiyonlarda çok kullanıldığını belirterek, “Yüksek ateşi düşürmede çok etkilidir. Kandaki insülin oranını düşürür. Kadınlarda adet sancılarını gidericidir. Emziren annelerde süt artırır. İdrar yolu enfeksiyonlarında ödem ve toksin maddelerin vücuttan atımını sağlar. Kolesterol ve kan basıncını düzenler. Kırmızı et tüketirken yanında salataların içerisine bolca atabiliriz. Hem kolesterol düşürür hem de demir emilimini artırır” şeklinde konuştu.