Vitrin Şıklık garantisi

Şıklık garantisi

16.10.1999 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şıklık garantisi

Şıklık garantisi
Şıklık garantisi
Romantik bir yemeğin olmazsa olmazıdır özenle katlanmış peçeteler. İşte birkaç pratik katlama önerisi... Uzun yıllardır yemeklerimizde kağıt peçeteler eşlik ediyor bize. Oysa neredeyse artık yalnızca Amerikan filmlerinin gösterişli yemek ziyafeti sahnelerinde ya da eski Türk filmlerinde gördüğümüz bez peçeteler, sıradan bir yemeğe bile şık bir hava katabilir.
Eğer bez peçetenizi yalnızca dizinize koymak ya da boğazınıza takmaktan farklı amaçlarla kullanmak istiyorsanız aşağıdaki katlama önerileri sayesinde yemeğe davet ettiğiniz konuklarınızla özel bir gece geçirmek için ilk adımı atabilirsiniz.
İşte altı farklı şıklık seçeneği...

1. Peçetenin dört ucunu ortaya gelecek şekilde katlayarak yeni bir dörtgen oluşturun.
2. Bu dörtgeni ters çevirip aynı işlemi tekrarlayın.
3. Bu işlemi tamamladıktan sonra ortaya yuvarlak bir tabak oturtun. Sonra her köşenin ucundan tutarak altta kalan parçayı dışarı çıkarın. Bunu yaparken de elde ettiğiniz formun bozulmamasına özen gösterin.

1. Peçetenizi iyice düzgün olacak şekilde ütüleyin ve muntazam bir biçimde dörde katlayın.
2. Bir akordeon körüğü gibi ince uzun bir dikdörtgen haline getirdiğiniz peçetenin tümünü katlayın. Üzerinden bastırarak ütüleyin.
3. Son olarak peçeteye düğüm atıp dilimlerini belirgin bir biçimde açın.

Şıklık garantisi
1. Peçetenizi ortadan ikiye katladıktan sonra, eşkenar dörtgen elde edecek şekilde yeniden katlayın.
2. Peçeteyi ters çevirdikten sonra eşkenar dörtgenin tam ortasından uzunlamasına bir kez daha katlayın. Sağ ve sol köşeleri ucundan tutarak açın.
3. Elde ettiğiniz formu sağ ve sol uçlar üst üste gelecek biçimde katlayın. Ters çevirince peçeteniz hazır olacak.

1. Tabak takımınız ve sofranızla uyum sağlayacak renklerde bir peçete seçin. İlk önce peçeteyi düzgünce ütüleyip dörde katlayın.
2. Dörde katladığınız peçetenin ilk üç yaprağını birbirinden farklı yüksekliklerde katlayın. Her yaprağın arasındaki mesafenin birbiriyle eşit olmasına özen gösterin.
3. Katladığınız peçeteyi elinizle destekleyerek çevirin. Karşılıklı iki kenarını uç uca gelecek şekilde katlayın. Peçeteyi ters çevirip tabağınıza yerleştirdiğinizde bir zarf formu elde etmiş olacaksınız. Bu zarfın içine çatal, kaşık ve bıçakları yerleştirebilirsiniz.

1. Önce dörde katladığınız peçeteyi bir üçgen oluşturacak biçimde ikiye katlayın.
2. Üçgenin karşılıklı iki ucunu birbirine dik gelecek şekilde katlayın. Peçetenin dar açılı uçlarını birbiriyle kenetleyin. Dik köşeyi bu kenetlenmenin üzerine katlayın.
3. Peçetenin dört yaprağını birbiri üzerine düşecek biçimde katlayın.

1. Peçete bileziği için en az üç dal sarmaşığa, kokina meyvesine ve ince çiçek teline ihtiyaç duyacaksınız. Kokina bulamıyorsanız kırmızı yapay meyvelerden de satın alabilirsiniz.
2. Sarmaşık dallarını küçük bir yuvarlak elde edecek şekilde birbirine dolayın. Dalların birbirinden ayrılmaması için çiçek teliyle sabitleyebilir ya da dalları birbiri arasına iyice sıkıştırabilirsiniz.
3. Tüm dalları birbirine doladıktan sonra, kırmızı meyveleri belirli aralıklarla çalıların arasına yerleştirin. Tamamladığınız peçete bileziğini yaprakları koparmayacak ve zarar vermeyecek şekilde, dikkatlice peçetenize geçirin.