Tatil Viyana Askeri Tarih Müzesi'nde Osmanlı izleri

Viyana Askeri Tarih Müzesi'nde Osmanlı izleri

25.10.2017 - 09:46 | Son Güncellenme:

Viyana Askeri Tarih Müzesi, kentin en önemli turistik noktalarından biri. Müze, çok geniş bir koleksiyona sahip. Viyana Askeri Tarih Müzesi aynı zamanda dünyanın en önemli Osmanlı savaş malzemeleri koleksiyonuna da sahip.

Viyana Askeri Tarih Müzesinde Osmanlı izleri

Viyana Askeri Tarih Müzesi nerede? Nasıl gidilir?
Viyana Askeri Tarih Müzesi, şehrin en çok ziyaret edilen müzelerinden biri. Kısaca Arsenal olarak da anılan yapı, Viyana’nın tarihi Landstrasse bölgesinde bulunuyor. Kentin güneybatısında kalan 10. bölgesinde bulunan müze, Viyana’dan Macaristan’a giden Vienna-Raab tren yolu hattı yanında yer alır.

Haberin Devamı

Viyana Askeri Tarih Müzesinde Osmanlı izleri

Viyana Askeri Tarih Müzesi'nin önemi nedir?
Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan diğer adıyla Arsenal Askeri Tarih Müzesi, Bizans ve Gotik mimarisinin bir karışımı niteliğinde. Yapımına 1850 yılında başlanan ve 1856’da bitirilen yapı, Avrupa’nın alanındaki en önemli müzelerinden biri.

Almancası Heeresgeschichtliches Museum olan Arsenal, bir yönüyle daha önem arz ediyor. Dünyadaki en büyük Osmanlı savaş malzemeleri koleksiyonu bu müzede bulunuyor.

Bunun dışında müzede, çeşitli savaş aletleri, tank, top, tüfek, flama, tarihi fotoğraf, savaş gemisi maketleri, tablolar, savaşlara ait üstün başarı madalyaları ve çok sayıda belge sergilenmekte.

Viyana Askeri Tarih Müzesi, Federal hükümete bağlı olmakla birlikte Savunma Bakanlığı tarafından yönetilmekte.

Yazarlar