Teknoloji Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden açılmıyor?

Whatsapp çöktü mü? Whatsapp neden açılmıyor?

03.11.2017 - 11:22 | Son Güncellenme:

Whatsapp'a bazı kullanıcılar giriş yapamadı. Dünyanın en çok kullanılan iletişim uygulaması WhatsApp'ta yaklaşık 1 saat iletişim sağlanamadı. WhatsApp'a neden erişim sağlanamadığı daha sonra açıklandı. Erişim sıkıntısı olduğu anlarda sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları yayılmaya başladı. Whatsapp'a giremeyen insanlar bu sorunun cevabını aramaya başladı. Bazı kullanıcıların Whatsapp'ı çalışmamaya başlayınca sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. Whatsapp'ın açıklamasının ardından sorun düzeltildi, erişim normale döndü.

Whatsapp çöktü mü Whatsapp neden açılmıyor

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Dünya genelinde bazı kullanıcısı bulunan cep telefonu uygulaması WhatsApp'ta yaklaşık 30 dakikadır iletişim sağlanamıyor. Teknik olarak veri alışverişinin sağlanamamasının net sebebi henüz belli değil. Kullanıcılar, sosyal medyada olayı tartışıyor.

Bazı kullanıcılar Whatsapp'da sıkıntı yaşayınca sosyal medyada 'Whatsapp çöktü' mesajları göndermeye başladı. Diğer taraftan Whatsapp'ı düzgün çalışan kullanıcılar olayı duyunca şaşırdılar. WhatsApp Web'ten de uygulamaya erişim sağlanamıyor.

Whatsapp çöktü mü Whatsapp neden açılmıyor

Dünya genelinde ise problemler Türkiye saatiyle 10:00 sularında başladı. İngiltere ve Avrupa'nın büyük bölümünde görülen sıkıntının büyüklüğü DownDetector adlı sitenin verileriyle görülebiliyor. Buna göre, kullanıcıların büyük kısmı hizmete erişemiyor.

Haberin Devamı

WhatsApp'tan açıklama geldi

WhatsApp sözcüsü konuyla ilgili, servislerinin kesildiğinin farkında olduklarını ve sorunu mümkün olan en kısa sürede çözmeye çalıştıklarını açıkladı.

BTK Başkanı'ndan WhatsApp'la ilgili açıklama

BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan konu ile ilgili yaptığı açıklamada ise "Whatsapp servislerinde ülkemiz dahil global bir hizmet kesintisi raporlanmıştır. USOM ekipleri 7/24 kesintiyi takip etmektedir" ifadelerine yer verdi.

Whatsapp'ın açıklamasının ardından sorun düzeltildi, erişim normale döndü. Kullanıcılar hizmete erişim sağlamaya başladı.

Artık yalan yok! WhatsApp'ta öyle bir özellik devreye giriyor ki...

WhatsApp'ın yeni 'mesaj' güncellemesi neden tepki çekmiyor?