Teknoloji WhatsApp Sohbetlerinizi Google Drive’a Yedekleyebilirsiniz!

WhatsApp Sohbetlerinizi Google Drive’a Yedekleyebilirsiniz!

08.10.2015 - 16:05 | Son Güncellenme:

Şimdilerde yoluna Facebook çatısı altında devam eden WhatsApp, önemli bir entegrasyon süreci içerisinde. En az Dünya'da olduğu kadar ülkemizde de popüler olan ve neredeyse SMS'in yerini dolduran WhatsApp,...

WhatsApp Sohbetlerinizi Google Drive’a Yedekleyebilirsiniz

Şimdilerde yoluna Facebook çatısı altında devam eden WhatsApp, önemli bir entegrasyon süreci içerisinde. Detaylar haberimizde... En az Dünya'da olduğu kadar ülkemizde de popüler olan ve neredeyse SMS'in yerini dolduran WhatsApp, Android platformunda önemli sayabileceğimiz bir özelliği bünyesine kattı. Özellikle yedekleme konusunda ek bir depolama alanına ihtiyacınız var ise uygulamanın yeni özelliği çok işinize yarayacak türden. Entegrasyon sürecini arkasında bırakan WhatsApp, artık Google Drive üzerine yedekleme yapmamıza izin veriyor. WhatsApp ve Google arasındaki anlaşma neticesinde kullanılabilen özellik, mesajları, sesleri, fotoğrafları ve diğer WhatsApp verilerinizi Drive hesabınıza yüklemenize olanak tanımakta.

Haberin Devamı

Yani bir bakıma fiziksel alandan tasarruf etmenizi sağlayan WhatsApp, bulut depolama hizmetini kullanarak o anda gerekmeyen bilgileri taşımamızı engellemiş oluyor. Google cephesinden gelen açıklamada, özelliğin herkes tarafından kullanılabilir olması için birkaç ayı geride bırakmamız gerektiği söylendi. Şimdilik güncellemeyi dalga dalga yayımlayan yönetim, bu sayede olası bir problemin de önüne geçmiş oluyor. WhatsApp'in yeni özelliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Yazarlar