Teknoloji Xiaomi, PC Pazarına El Atıyor

Xiaomi, PC Pazarına El Atıyor

25.07.2016 - 17:19 | Son Güncellenme:

Mobil sektörün yükselen yıldızlarından biri olarak görülen Xiaomi, şimdilerde ise bilgisayar piyasasına giriş yapmaya hazırlanıyor…

Xiaomi, PC Pazarına El Atıyor

Bu zamana dek oldukça önemli akıllı telefon modellerine imza atmış olan Xiaomi, bilindiği üzere Çin merkezli oluşu ile dikkatleri üzerine çekiyor. Satışa sunduğu akıllı telefonlarında düşük fiyat politikasını benimseyen firma, bu sayede oldukça yüksek satış verileri elde etmeyi başarıyor. Nitekim yıllık bazda milyonlara ulaşan satışlara imza atan şirket, son günlerde bilgisayar alanına da yöneleceği haberleri ile gündeme gelmekte. Firmanın mobil alanda gösterdiği başarıyı düşünecek olursak PC alanında da dev başarılara imza atacağını ön görmek mümkün. Ki bu durum da büyük şirketlere başlangıçta ufak çaplı, yeni bir rakibin geldiğini de doğruluyor. Üretilecek olan ilk PC modeli ise hiç şüphesiz epey merak uyandırmakta.

Haberin Devamı
Satışlar Şimdiden Ön Görülüyor

Açıklanan bilgilere göre Xiaomi, yıl içerisinde toplam 300.000 adet Mi dizüstü modeli satmayı planlıyor. 2016 yılı boyunca 300.000 adeti bulmak isteyen firma, 2017 ve gelecek dönemdeki hedefi ise 1 milyar rakamına ulaşmak. PC alanına ilk defa yönelen bir şirketin 1 milyon adetlik hedefi elbette takdire şayan.

İki Farklı Versiyon Olacak

Başta iki farklı dizüstü modeli satışa sunacak olan şirket, önümüzdeki günlerde yeni cihazlarının çıkış tarihini açıklamış olacak. Bu konuda güçlü sızıntılar mevcut. Aynı zamanda firmanın çıkış takvimine dair bilgiler de ortaya çıkmış bulunmakta. Eğer sızıntılar gerçeğe dönüşür ise yeni Redmi amiral gemi modelinin yanında PC modeli de görücüye çıkabilir.

Yazarlar