Geri Dön

Yaban mersinli krep tarifi

Protein değeri yüksek lor peyniri ve antioksidan açısından zengin yaban mersinli enfes bir krep tarifi. Yaban mersinli krep ile enfes çay saatleri.

Yaban mersinli krep tarifi
  • Ocakta
  • 4 - 6 Kişilik
  • 30 dk (Hazırlanma Süresi)
  • 30 dk (Pişirme Süresi)

Malzemeler

- Yarım su bardağı lor peyniri
- 2-3 yemek kaşığı agave şurubu
- Yarım su bardağı taze yaban mersini

Krep için:
- 2 su bardağı un
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı tuz
- Sıvıyağ

Yaban Mersinli Krep Nasıl Yapılır?

Kreplerin yapılışı;

- Süt un ve suyu derin bir kapta topaklanmayacak şekilde çırpın. Ardından yumurtaları ekleyin ve çırpmaya devam edin. Kek hamurundan daha akıcı bir hamur olunca teflon tavaya 1 çay kaşığı kadar sıvı yağ koyun ve 1 kepçe hamuru bu tavaya dökün. Çevirerek pişirin ve krepleriniz hazır.

Yaban mersinli krep yapılışı;

- Lor peynirini ve agave şurubunu orta derecede ateşte likit hale gelene kadar karıştırın. Sonra soğumaya bırakın. Soğumaya başladığında karışım daha katı olacaktır.

- Servis ederken 2 yemek kaşığı lor-agave şurubu karışımını kreplerin üzerine dökün ve yayın, yaban mersinlerini ekleyin ve krepleri ikiye katlayın. Ve krepleriniz hazır!

Afiyet olsun!

Yediğim İçtiğim Sizin Olsun | İlk Defa Ekşili Levrek Yaptık Yediğim İçtiğim Sizin Olsun'un yepyeni bölümünde Gülşah Karaman, Şef İbrahim Bayraktar ile birlikte Ekşili Levrek yaptı ve dünyanın en iyi tatlısı olarak seçtiği Kestaneli Helvaniyi tattı! Keyifli seyirler...
Yazarlar

Sıradaki Haber