Yalova Yalova Belediyesi Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

Yalova Belediyesi Yaşar Kemal'in adını yaşatacak

02.03.2015 - 17:12 | Son Güncellenme:

Yalova Belediyesi, Yaşar Kemal’in adını Yalova’da bir park ya da kültür merkezine vererek yaşatacak.

Yalova Belediyesi Yaşar Kemalin adını yaşatacak

Yalova Belediyesi, Yaşar Kemal’in adını Yalova’da bir park ya da kültür merkezine vererek yaşatacak.
Yalova Belediye Meclisi’nin mart ayı olağan toplantısında, hayatını kaybeden ünlü edebiyatçı ve yazar Yaşar Kemal’in adının Yalova’da yaşatılabilmesi maksadıyla AK Parti kanadından bir teklif sunuldu. Teklifte, Yaşar Kemal’in adının bir park ya da kültür merkezine verilmesi istendi. Teklif, AK Parti ve CHP’li meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edilerek isim komisyonuna sevk edildi. Komisyon, Yaşar Kemal adının nereye verileceğini tespit edip meclise sunacak.
Öte yandan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, borçların ödenmesi için 18 dönümlük arazinin satışa çıkarılması talebini meclise taşıdı. Konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Başkanı Kasım Avar, arsaların satışından 16 milyon TL gelir elde edileceğini belirterek, bu paranın tamamının borçların ödenmesi ve belediyenin en azından hacizli borçlardan kurtarılması için kullanılmasını istedi.
Salman ise, "Yalova Belediyesi’nin şu an için 20 milyon TL’lik hacizli borcu var. Öncelikli ödenmesi gerekenler bunlar. Bu arsaların satışından elde edilecek gelir de zaten buralara aktarılacak. Biz halkın malı olan bu arsaların rayiç fiyata satılmasını istiyoruz" diye konuştu.

Yazarlar