Ege Yamanlar’a koşullu rapor

Yamanlar’a koşullu rapor

26.04.2017 - 06:20 | Son Güncellenme:

İzmir 5. İdare Mahkemesi’nin Valilik Mahalli Çevre Kurulu’nun yer seçimi uygunluk kararının yürütmesini durdurdurduğu ama Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi için meslek odaları olumlu rapor verdi.

Yamanlar’a koşullu rapor

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu raporunda, gerekli mühendislik önlemlerinin alınması koşuluyla belirtilen alanda projenin gerçekleşmesinde sakınca bulunmadığını açıkladı.

Teknolojiye destek

Kentle ilgili konulardaki raporları ve karşı çıktıkları plan ve projelere yönelik açtıkları davalarla bilinen meslek odaları Yamanlar Katı Atık Bertaraf Tesisi’yle ilgili de çalışma yaptı. Kurul, önerilen tesisin teknolojisini de olumlu karşıladı.

Haberin Devamı

Hukuki süreç devam ediyor

Yamanlar köyüne 1.3, gelişme konut alanlarına 2.5, Ulukent merkeze ise 5 kilometre uzakta olan ve tartışmalara neden olan alanla ilgili kuruluşlardan olumlu görüşler alan İzmir Büyükşehir Belediyesi, ÇED sürecini başlattığı tesisle ilgili çevreci avukatların açtığı davada, İzmir 5. İdare Mahkemesi İzmir Valiliği Mahalle Çevre Kurulu’nun yer seçim uygunluk kararının yürütmesini durdurdu. Proje, mahkemenin esastan alacağı kararı beklemeye başladı.