Teknoloji Yapay zeka ile enerji sektöründe 200 milyar dolar tasarruf sağlanabilir

Yapay zeka ile enerji sektöründe 200 milyar dolar tasarruf sağlanabilir

20.09.2017 - 10:25 | Son Güncellenme:

General Electric, elektrik şebekelerinde yapay zekayı kullanmanın bir yolunu araştırıyor. Bu teknolojinin verimliliği artırarak 200 milyar dolar tasarruf sağlaması bekleniyor.

Yapay zeka ile enerji sektöründe 200 milyar dolar tasarruf sağlanabilir

milliyet.com.tr

Haberin Devamı

En büyük enerji şirketlerinden biri olan General Electric'te enerji bağlantıları biriminin dijital müdürü Steven Martin, Londra'daki Yeni Enerji Finansı zirvesinde önemli açıklamalarda bulundu. Martin, "Makine öğrenme tarafında da çok şey yapıyoruz. Bunun üzerinde çalışan birçok kişi var." dedi.

Teknoloji, pillerin ve tüketim noktaları gibi depolama aygıtlarının gerçek zamanlı olarak nasıl ve nasıl aktığını optimize ediyor. Bunun, şebekenin verimliliğini önemli ölçüde artırması ve tüketicilerin tasarruf etmesi bekleniyor.

Araştırmacılar, makine öğrenmesinin, sağlıktan bilgisayara ve şimdi enerjiye kadar işletmelere nasıl entegre edilebileceğini araştırıyor. Santrallerden ev elektriğine kadar her şey sayısallaştırmaya doğru ilerlediğinden endüstri hızlı değişimler yaşıyor.

Haberin Devamı

Martin, "Bu sonsuz bozulmaya ihtiyaç duyan bir endüstridir" dedi. Geçen sene GE'ye katılmadan önce Silikon Vadisi ve Microsoft Corp.'da bir çok yeni şirkette çalıştı.

GE şu anda bu teknoloji hakkında bir dizi patent hazırlıyor..