Eğitim KYK yurt, kredi ve burs başvuruları ne zaman başlıyor?

KYK yurt, kredi ve burs başvuruları ne zaman başlıyor?

04.08.2015 - 09:12 | Son Güncellenme:

Pek çok üniversiteyi kazanan öğrencilerin en çok merak ettiği konulardan bir tanesi olan KYK başvuruları ne zaman başlıyor? Öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurum'una (KYK) yurt ve burs başvurularını nasıl yapacaklar? KYK burs ve yurt başvuruları hakkında sizler için derlediğimiz haberimizi okuyarak bilgi sahibi olabilirsiniz.

KYK yurt, kredi ve burs başvuruları ne zaman başlıyor

Üniversite öğrencilerine yönelik, barınma hizmeti sunan Kredi ve Yurtlar Kurumu, 1962 yılından beri hizmetlerine devam etmektedir. Kredi ve Yurtlar Kurumu, üniversite öğrencilerine sadece barınma hizmeti sunmakla kalmamış, kredi ve burs imkanları da sağlamıştır. Buna göre Kredi ve Yurtlar Kurumu, 1985 ve 2012 tarihleri arasında katkı kredisi (üniversite harçlarının kaldırılması ile birlikte son bulmuştur), 2004 tarihinde başlayan ve hala devam eden süreçte, burs hizmeti vermeye devam etmektedir.

Haberin Devamı

KYK BURS SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

KYK YURT SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Kredi ve Yurtlar Kurumu, henüz 2011-2012 eğitim öğretim yılında ise, yurtdışında yükseköğretim gören, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı öğrencilerine, burs ya da öğrenim kredisi vermeye başlamıştır.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nu üniversite öğrencilerine sunmuş olduğu bu hizmetlerden sadece, üniversiteyi yeni kazanmış olan öğrenciler faydalanmamaktadır. Aynı zamanda, önlisans üniversite öğrencileri, ara sınıf üniversite öğrencileri, yüksek lisans ve doktora üniversite öğrencileri de Kredi ve Yurtlar Kurumu’nun sunmuş olduğu hizmetlerden faydalanabilmektedirler.

Bu sene 23 Temmuz tarihinde açıklanmış olan LYS sonuçlarının ardından, üniversite adayı öğrenciler, barınma ve kalma yeri bulmak için araştırmalara başlamışlardır. Bu durumda, öğrenciler 3-7 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılacak olan üniversite kayıt işlemlerinin ardından, burs başvurusu işlemlerini yapabileceklerdir. Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu’ndan gelen açıklamalar göre, bu sene yurt başvurusu ve yurt kayıt işlemleri internet üzerinden online olarak yapılabilecektir. Önümüzdeki yıllar içerisinde, daha da yaygınlaşacak olan online yurt başvurusu ve kayıt işlemleri, e-devlet sistemi aracılığı ile yapılmaktadır. Bu sene için yurt başvurusu ve kayıt işlemlerinin işlem tarihleri ile ilgili bilgi ise, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından 1 Eylül 2015 tarihinden itibaren duyurulacaktır.

Haberin Devamı

Yurt başvurusu ve kayıt işlemlerinizi, e-devlet sistemi aracılığı ile e-devlet şifrenizi ya da diğer şifre türlerinden her hangi birini kullanarak yapabilirsiniz. Fakat tercihe göre, isterseniz bizzat kendiniz yurt başvurusu ve kayıt işlemleriniz için ilgili yurda da gidebilirsiniz.

Bu sene ilk defa bir yükseköğretim programına girmeye hak kazanmış olan öğrenciler (hazırlık ya da birinci sınıf öğrencileri), ara sınıf öğrencileri ve yurt dışı / yurt içi değişim programı kapsamındaki öğrenciler için yurt başvurusu tarihleri farklılıklar göstermektedir. Tüm bu öğrenci grupları ve yurt başvuruları ile ilgili bilgilere, KYK’nın resmi web adresi üzeri olan www.kyk.gov.trweb adresi üzerinden ulaşabilirsiniz.

Haberin Devamı

Üniversiteye 23 Temmuz tarihindeki sonuçlara göre değil de, daha sonradan yedek kontenjanlar ile yerleşecek olan adaylar ise, ek kontenjan yerleştirme sonuçlarının belli olmasının sonrasında, yurt başvuru işlemlerini, yine www.kyk.gov.tradresi üzerinden yapabileceklerdir.

Bunların dışında; özel yetenek sınavı ile yükseköğretim kurumlarına yerleşen öğrenciler, lisansüstü öğrencileri, yatay ve dikey geçiş yapan öğrenciler, hali hazırda zatenkurum yurtlarında barınmaktaolan fakat okulu uzatan artık yıl öğrencileri için yurt başvurusu tarihleri farklılık gösterecektir. Bu sıraladığımız şartlardaki öğrenciler de, www.kyk.gov.tradresi üzerinden yurt başvurusu ve yurt kaydı işlemlerini yapabilmeleri mümkün olacaktır.